2 milyar kullanıcıya ulaşmasına rağmen Facebook yavaşlamıyor!

Date:

2 milyar kullanıcıya ulaşmasına rağmen Facebook yavaşlamıyor!

Her ne kadar Facebook için söylenmiş asılsız haberler, Zuckerberg’in konuşmalarından kesilip alınan kısımlar ve algoritmasıyla alakalı nefret söylemlerinde bulunuyor olsa da Facebook hala daha dünyanın en çok kullanın sosyal medyası durumunda. Ayda 2 milyar küsur insanın hala – Haziran ayı verilerine göre – daha kullandığını unutmamak gerekir. Açıklanan en güncel kazanç raporlarına göre Facebook bir başka kârlı çeyreği daha geride bıraktı. 9.32 milyar dolarlık hasılat ile geçtiğimiz çeyreğe göre % 47 oranında bir büyüme kaydetti. Ayrıca kullanıcı sayısında da ciddi artışlar meydana gelmekte. Geçen sene bu zamanlara kıyasla % 17 daha fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Ortalama 1.32 milyar insan Facebook’u günlük hayatta kullanıyor.

Fakat Facebook sadece gündelik haberlerden ibaret bir sosyal medya değil. Geçtiğimiz aylarda Facebook, diğer sosyal medyalarda da kayda değer bir büyüme kat etti. An itibariyle Instagram 700 milyon aylık kullanıcıya sahip. Hikâyeler kısmı 250 milyon aylık kullanıcıya ve Messenger programı ise aylık 1.2 milyarlık bir kullanıcıya sahip. Zuckerberg’in bahsettiğine göre mobil uygulama bazında ise – her bir program için ayrı olacak şekilde – 250 milyon kullanıcıya sahip. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp uygulaması da günde 1 milyar kullanıcıya ulaşmakta.  Şu bir gerçek ki Mark’ın zenginliğinin tek sebebi Facebook tarafından elde ettiği gelirlerden değil.

Sheryl Sandberg ise Instagram üzerinde 15 milyar şirketin profilinin bulunduğunu söyledi. Sırf bu rakamlardan elde edilen reklam gelirleri bile Mark’ın servetini katlamaya yeter cinsten. CEO Mark Zuckerberg ayrıca gelecek yıllarda Messenger uygulaması için de reklam alacağını bildirdi.

Sadece bu da değil, şirket şu anda ağır bir yatırım sarf ederek video kısmına el attı. Özellikle orijinal içerik üzerine. Bu her ne kadar insanların bu platforma olan güvenlerini artıracak olsa da, ayrıca firma için de devasa bir gelir kapısı olacak. Artık insanlar reklam verirken çalıntı içerik yüzünden kaygılanmayacaklar.

Şirketin güvenli bir iletişim sayfası oluşturmasından tutun da, ilginizi çekecek reklamlar görmenize. Zuckerberg bu konuda firmayı ileri taşıyacak teknolojinin yapay zekâ olduğuna değindi. Zuckerberg ‘ Şu aralar yapay zekâ nasıl işlerimizi büyütebilir diyerek çalışmalar yapıyoruz. ‘ diye ekledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...