3B Teknolojisi Wifi bağlantısı kullanarak duvarın arkasını görüyor

0
524

3B Teknolojisi ile görüntüleme teknolojisi

WiFi sinyalleri bugünlerde her yerde . İnsansız hava araçlarının yakın gelecekte toplumumuzun bir parçası olması bekleniyor. Bu yazıda, robotiklerin ve iletişimin kesişiminde oluşturulan bazı olanaklarla ilgileniyoruz. Daha spesifik olarak, yalnızca WiFi sinyalleri ve insansız hava aracı kullanarak, tamamen bilinmeyen bölgelerin yüksek-çözünürlüklü 3D-duvar görüntülemesinin ilk gösterimini sağlayan yeni bir metodoloji önermekteyiz. 3B Teknolojisi ile görüntüleme teknolojisi. Yaklaşımımızın temel özelliklerinden bazıları şunlardır:

1) Sadece WiFi RSSI ölçümleri kullanılır

2) İlgilenilen alanda önceden ölçüm yapılmasına gerek yoktur

3) Nesnelerin görüntülenecek şekilde taşınması gerekmez.

Burada, önerilen yaklaşımımızı maddeler halinde kısaca özetliyor ve örnek deney sonuçlarını gösteriyoruz. Daha fazla ayrıntı için  videoya bakınız.

Bu yazıda, tamamen bilinmeyen bölgelerin yalnızca WiFi sinyalleriyle ve İnsansız Hava Araçları (İHA’lar) ile 3B yoluyla duvar görüntülemesini sağlayan yeni bir yaklaşım önerdik. Önerilen yaklaşımımızı kullanarak bilinmeyen bölgeyi 3B olarak görüntüleyebilmek için iki İHA, bir ilgi alanı dışında otonom olarak hareket eder, biri bir WiFi sinyali iletirken diğeri de ilgili iletimin alınan sinyal gücünü (RSSI) ölçer. Aşağıdaki şekillerde İHA’ların eylemdeki iki örneği gösterilmektedir.

Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, 3B yoluyla duvar görüntülemeyi etkinleştirmek için önerilen yaklaşımımıza sıkıca entegre edilmiş dört ana bileşen bulunmaktadır. İlk olarak, operasyonun verimliliğini muhafaza ederken mümkün olan en fazla üç boyutlu uzamsal değişiklikleri yakalayabilen robotik yollar önerdik. İkincisi, 3B bilinmeyen ilgi alanını bir Markov Rastgele Alanı olarak modelledik ve her vokselin görüntüleme kararını güncellemek için Loopy İnanç Yayılımını kullandık. İletilen dalganın ilgi alanıyla etkileşimini hesaplamak için WKB doğrusal dalga modelini kullandık. Son olarak, az miktarda WiFi ölçümüyle (% 4’den az) seyrek sinyal işlemeyi kullanarak bölgenin görüntüsünü almak için bilgi içeriğinin sıkıştırılabilirliğinden de yararlandık.3B Teknolojisi ile görüntüleme teknolojisi

3B Teknolojisi ile görüntüleme teknolojisi

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz