Instagram’da markalaşabilmenin kuralları

Date:

Instagramda markalaşmak için yapılmaması gerekenler

Instagram şu an dünyada günlük tekil kullanıcıya sahip ve genç kullanıcılı sosyal medya sitelerinin en başında geliyor. Son bir iki yıl içerisinde oldukça büyük bir atak yaparak Facebook’u solladı. Gerek yaptığı anlık güncellemeler, gerekse de eğlenceyi göz önünde tutmasıyla gençlerin gönlünü çaldı. Eğlencenin yanı sıra pek çok kişi bu sosyal medya mecrasını iş alanı olarak gördü ve çevre edinerek para kazanmaya başladı. Hali hazırda firma sahibi olanlar ise kurumsal hesap olarak instagrama gelerek buradan reklamlarını yapmayı sürdürüyorlar. Peki ya instagramı maddi kazanç elde etmek için kullanan bu kişiler sosyal medyalarını ne kadar doğru kullanıyorlar? Gelin instagramda satış ve pazarlamaya yönelik maddi kazanç beklentisi olan sayfaların ve markaların yaptığı yanlışlara bir göz atalım. Instagramda markalaşmak için yapılmaması gerekenler:Instagramda markalaşmak için yapılmaması gerekenler

Yanlışlar

1.Markayı yansıtmayan ünlü kişilerle iş birliği yapmak

Eğer bir markanız var ve ünlü bir kişinin ortaklığıyla genele yayılacaksanız ürününüzü temsil eden ve yansıtan karakterde bir ünlü isimle çalışmalısınız.

2.Müşterilerle gereken seviyede bir samimiyet kurmamak

Belki dünyaca ünlü markalar, tüm müşterileriyle birden iletişim kuramayabilir. Sizin de bunun için vaktiniz olmayabilir. Ancak sosyal medya sosyalleşmek için bunu unutmayın. Sizi takip edenler potansiyel anlamda müşteriniz ve bir samimiyet bekliyorlar. Ve samimiyet satar.

3.Müşterilerin reklamlarını paylaşmamak

Unutmayın her müşteri değerlidir. Eğer bir müşteriniz sizden aldığı bir ayakkabıyı alıp, beğenip, sayfasında paylaşmış üstüne üstlükte sizi etiketlemişse onu sayfanızda yayınlamalısınız. Altına da güzel/yakışıklı müşterimiz bizi tercih etti gibi sevimli bir not yazabilirsiniz. Bu sizin müşterilerinizi önemsediğinizi ve her şeyden öte kurumsala yakın güvenli bir satış sayfası olduğunuzu hissettirir.

4. Yalnızca ürün resmi yüklemek

İnsan yalnızca satın alan ve tüketen bir varlık değildir. Değerleri vardır. Zaman zaman kültürel bazı paylaşımlar yaparak ya da günaydın, iyi geceler mesajları paylaşarak samimiyet oluşturabilirsiniz. İnsanın ihtiyaçlarını göz ardı etmemelisiniz. Yalnızca ürün görselleri paylaşmanız rakip firmalar tarafından da taklit edilmenize yol açabilir. Eğer takipçilerinizle aranızı iyi tutarsanız sizi asla yarı yolda bırakmazlar.Instagramda markalaşmak için yapılmaması gerekenler

5.Hashtag kullanımını abartmak

Tamam hashtag kullanın. Daha başka insanların da sizi görmesini sağlayın. Ancak yapılan bir sosyal medya araştırmasına göre çok fazla hashtag etiketlemesi yapanların like sayısı beklenenden düşük. En fazla 5 hashtag ile net bir duruş sergilemelisiniz. Yoksa etiketlemelerinizin çöpten bir farkı yok. Kimse okumuyor bile.

Umarız bu hataları sizler yapmıyorsunuzdur. Sosyal medya çağında yaşıyoruz malum ve her oyunun bir kuralı var. Sizlerin de bu konu ile deneyimleriniz ya da paylaşmak istedikleriniz var ise lütfen bize yazın.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...