40 yıl önce uzaydan gelen sinyal uzaylılardan değil bir kuyruklu yıldızdan geldi

Date:

Şu ana kadar bu sinyal sinyal dünya dışı yaşam fanatikleri tarafından evrende yalnız olmadığımıza dair kanıt olarak gösteriliyordu.

Ohio Devlet Üniversitesi’ne ait Big Ear (Büyük Kulak) radyo teleskobu ile 40 yıl önce derin uzayda Yay takımyıldızı tarafından gizemli bir sinyal tespit etmişti. Bu sinyal “Wow!” (İngilizce hayret ünlemi, “vay be!”) olarak yorumlanmıştı.

The Center for Planetary Science’taki araştırmacılar ne yazık ki bu sinyalin sanılan “Wow!” anlamını taşımadığını ortaya çıkarmak üzere. Washington Academy of Sciences’te yayınlanan bir makalede, sanılanın aksine bu sinyalin muhtemelen doğal olarak oluşan bir kuyruklu yıldızdan geldiği belirtildi.

Şu ana kadar bu sinyal sinyal dünya dışı yaşam fanatikleri tarafından evrende yalnız olmadığımıza dair kanıt olarak gösteriliyordu.
Yay takımyıldızı

Araştırmacılar sinyalin, hidrojen hattı olarak bilinen, hidrojen yoluyla doğal olarak çıkan radyo dalgalarına çok yakın olduğunu söyledi. 266/P Christensen adlı bir kuyruklu yıldızın doğru pozisyonda nasıl sinyal üretebileceğini gösterildi. Şimdi geriye, kuyruklu yıldızın 1977’de Yay takımyıldızı civarında olduğunu tespit etmek kaldı.

Evrende yalnız olmadığımıza olan inancını güçlendirmek için bu sinyali kullanan uzaylı tutkunları için kötü bir haber. Ancak, gizemli sinyallerin gerçek hikâyesini bilmek, bilim ve evren hakkındaki bilgimizi genişletmek anlamında iyi bir şeydir. Bilinmeyen sinyaller dünya dışı yaşamın varlığını kanıtlamaz. Bu sadece nereden geldiğini anlamamız için araştırmaya devam ermek zorunda olduğumuz anlamına gelir. Gerçek oralarda bir yerlerde.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...