Volvo’nun sahibi uçan otomobil üreticisini satın alıyor

Date:

Geely sayesinde otoyollarda yükselen kanatlı Volvo’ları yakında görebiliriz.

South China Morning Post’un haberine göre, Geely (Volvo’nun sahibi olan Çin şirketi), dünyanın en umut verici uçan otomobil şirketinin kurulması için onay verdi. Terrafugia olarak bilinen şirket uçan hibrit otomobili gerçeğe en yakın hale getirmeyi başaran şirkettir. Geely sayesinde otoyollarda yükselen kanatlı Volvo’ları yakında görebiliriz.

Günümüzde fütüristtik hibrit araç denemeleri yapan başka şirketler olsa da, Terrafugia gerçekten tartışmasız gerçeğe en yakın prototipi yapan ilk şirket. Terrafugia’ın uçan otomobili Transition, rakiplerinden çok daha şık ve göz kamaştırıcı. Ayrıca yaklaşık 640 km seyir menzili ve saatte yaklaşık 160 km hız sınırına sahip. Otomobili yollara güvenli bir şekilde geri getirmek için aracı boyunda bir paraşüt ile donatılmasının yanı sıra, Transition, pilotların çarpışmasını engellemek için gelişmiş özerk uçuş tekniği kullanıyor.

Daha da önemlisi, Geely’in uçan aracı Transition, Federal Aviation Administration’ın onayladığı birkaç hibrit araçtan biridir. Ve bu araç hafif bir spor uçağa dönüşebilme sertifikasına sahiptir. Bu, Terrafugia’nın yaklaşık 816 kg ağırlığında yol ve hava aracı olabileceği anlamına geliyor. Bundan dolayı da Çin merkezli şirketin satın alması için değerli bir hale geliyor.  Anlaşma henüz resmi olarak duyurulmadığı halde, hakkında çok sayıda haber yayılmış durumda. Kısa bir süre içinde resmi olarak anlaşmanın duyurulacağı bekleniyor.

Zihin okuyabilen yapay zeka ile 90’lı yılların bilimkurgusu olan uçuşa elverişli otomobiller gün geçtikçe daha da gerçekçi hale geliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...