Nasıl Yapılır: Kimsenin bilmediği Android kısa yolları

Date:

Android işletim sisteminine ait kimsenin bilmediği ya da yeteri kadar kullanmadığı kısa yolları derledik.

Teknolojinin güzelliği sadece faydalı şeyler yapmaktan geçmiyor. Faydalı şeyleri hızlı yapmakta çok önemli. Buna isterseniz telefonunuzun kilitlenmeden durması için bir tuşla ayarlamak deyin yada mükemmel fotoğrafı yakalamak için sadece bir saniyede fotoğraf ekranına ulaşmak. İşte bu yüzden bu rehberde size Android telefonunuzdaki işinizi kolaylaştıran kısa yolları derledik.

Güç Tuşu’na basarak fotoğraf ekranını açmak

Hepimize olmuştur. Bazen yürüyüş yaparken bazense arkadaşlarımızla takılırken. Mükemmel fotoğraf karesini görürüz ve hemen çekmek isteriz. İşte bu noktada kendi telefonumuzla bir yarış başlar. Kilit tuşuna bas, şifreyi gir, fotoğraf simgesine bas fotoğraf ekranını açılmasını bekle. Siz fotoğraf ekranına girene kadar mükemmel an kaçar. Belki torunlarınıza göstereceğiniz fotoğraf anlarını hemen ölümsüzleştirmenin bir yolu var. Android 6.0 Marshmallow sürüme kullanan telefonların güç tuşlarına (Samsung telefonlarda Home tuşu) iki kere üs tüste basarak direk fotoğraf çekme ekranını açabilirsiniz. Bu sayede bir saniyeden kısa sürede istediğiniz fotoğrafı çekebilirsiniz. Eğer Marshmallow kullanıyorsanız hadi hemen deneyin.

İstediğiniz uygulamayı hızlı arama

Google Play Store, her geçen gün kütüphanesine yeni uygulamalar eklerken bizimde bunları indirmemiz kaçınılmaz hale geliyor. Bazen farkında olmadan onlarca uygulama indirebiliyoruz. İşte bu uygulamalar ulaşmak için en kısa yol; Google Arama Çubuğu. Telefonunuza indirdiğiniz uygulamaları ana ekranınıza koyabileceğiniz Google Arama Çubuğu’yla sanki bir internet sitesi arar gibi arayabilirsiniz. Örneğin hesap makinesine ihtiyaç duydunuz ve onlarca sayfalık uygulama listesindeki yerini bilmiyorsunuz. Hemen Google Arama Çubuğu’na basın ve Hesap Makinası yazın. Siz daha yazmayı bitirmeden uygulama simgesi karşınıza çıkacak. Size ise sadece üzerine basmak kalacak.

Kendi yazdığınız Reddetme Mesajlarıyla arayanlara anında geri dönüş

Reddetme mesajları cep telefonlarında yıllardır olan bir özellik. Birisi sizi arar ama açacak durumda değilsinizdir ve geriye şablon bir mesaj gönderirsiniz. Android 4.0 Ice Cream Sandwich’de bunu bir adım yükselterek arayan kişinin aramasını daha kapamadan direk mesajla geri dönebiliyordunuz. Peki bu mesajlara kendi şablonlarınızı ekleyebildiğinizi biliyor muydunuz? Bunun için sadece Ayarlardan Reddetme Mesajlarına girmeniz ve sol yukardaki (+) tuşuna basıp hazır notunuzu eklemeniz yeterli. Bundan sonra patronunuz her aradığında sadece hazır da olan “Trafikteyim” mesajı göndermek yerine önceden hazırladığınız mesajları hiç vakit kaybetmeden gönderebilirisiniz.

İstediğiniz yerde Ekran Kiridini devre dışı bırakmak

Eğer isteseniz evinizde yada güvende hissettiğiniz herhangi bir yerde güvenlik kilidinin otomatik olarak kalkabileceğini biliyor muydunuz? Eğer bilmiyorsanız şu an öğreneceksiniz. Smart Lock uygulaması ile daha önce belirlediğiniz yerlerde telefonunuz ekran korumasını kullanmıyor. Bu sayede evinizde otururken telefonunuzu her elinize aldığınızda tekrar tekrar ekran kilidi şifresini girmenize gerek kalmıyor. Bunu konumunuzu algılayarak yapan uygulama Google Play Store’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Kişiler Widget’ı ile tek tuşla arama yapmak

Her ne kadar Widget listenizde birçok kullanışsız ve çok yer kaplayan “kısa yol” var. Aslında Kişiler Widget’ı birçok kişinin kullanmadığı ama çok pratik olan bir Widget. Widget listenizde yer alan bu seçenek istediğiniz bir kişinin numarasını sadece 1×1 buton büyüklüğünde bir sembolle ana ekranınıza taşıyor. Bu sayede sürekli aradığınız aile fertlerinizi veya arkadaşlarınızı ana menünüzdeki tek bir tuşla arayabilirsiniz.

Vakit nakittir sözünün her geçen gün daha da değer kazandığı şu günlerde yukarıdaki kısa yollar sayesinde gündelik hayatınızda çok daha pratik bir şekilde Android telefonunuzu kullanabileceksiniz.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...