ABD, dış hatlarda dizüstü bilgisayar yasağı getiriyor

Date:

ABD, tüm dış hatlar uçuşlarında dizüstü bilgisayar yasağını gündeme getirdi

ABD, dış hatlarda dizüstü yasağı getiriyor. ABD Ulusal Güvenlik Şefi, Amerika’ya giden ve dış hatlardaki tüm uluslararası uçuşların yolcu kabinlerinde dizüstü bilgisayarların yasaklanmasını düşünüyor. John Kelly, yolcu kabinlerine alınan elektronik cihazların sivil havacılık kurallarına göre “gerçek bir tehdit” oluşturduğunu ifade ediyor. Fox News Sunday televizyon programında konuşan Kelly, teröristlerin “uçuş anında uçak düşürme” konusunda “takıntılı” olduklarını söyledi. Mart ayında Orta Doğu ve Afrika’dan başlayarak Amerika’ya doğru genişletecek olan uygulamanın 10 şehirden 50 uçuşu etkileyeceği biliniyor. Yasak, özelinde akıllı telefonlardan büyük başka tüm cihazların kontolünü gerektiriyor.

FILE - In this Jan. 7, 2016 file photo, a laptop is seen in Las Vegas.

Havacılık endüstrisinin geçmiş rakamlarına göre, bu yaz Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD arasında haftada yaklaşık 3.250 uçuş gerçekleşmesi bekleniyor. İngiltere, ABD benzeri bir uygulamaya giderek Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan uçuşlarını kapsayan benzer önlemler aldı.

Geçen hafta Donald Trump Avrupa’ya 9 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi ve ziyareti esnasında Kelly ile bir araya geldi. Bu ziyaret esnasında uçak kabinlerinde olası bir dizüstü bilgisayar yasağını görüşmek üzere Brüksel’de Avrupa Komisyonu yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin neticesinde yolcu kabinlerine akıllı telefonların dışında hangi cihazların alınıp alınmayacağına karar verilecek. Ancak şimdilerde net bir açıklanmış bilgi yok. Yalnızca amacın uçak kaçırma olaylarının önüne geçilmesi ve sivil havacılık kurallarının ihlalinin engellenmesine yönelik olduğu bilinenler arasında.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...