ABD’de Stres Çarkı patlayarak faciaya yol açtı

Date:

Bir Stres Çarkı patlayarak faciaya yol açtı, peki ya diğerleri?

Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde de aynı şekilde popüler olan Stres Çarklarının yol açtığı zararlar günden güne artış gösteriyor. Sizlerle paylaştığımız Stres Çarklarının zararları hakkındaki haberimizi aşağıda paylaştığımız linkten okuyabilirsiniz. Yol açtığı zararları öğrenince inanamayacaksınız. Bu sevimli gibi görünen, stres atmanızı sağladığı savunulan oyuncak aslında o kadar da masum değil. Sizle paylaşmış olduğumuz haberde de belirttiğimiz gibi, stres çarkının yol açtığı zararlar zamanla daha da artacaktır. Ve, böyle haberlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biliyorsunuz ki, stres çarkları, bazı ülkelerde yasaklandı. Bence de, yasaklanma kararının alınması en doğru şey. Çünkü, yol açtığı zararlar her gün artış gösterecektir. ABD’de olduğu gibi.

Bir Stres Çarkı patlayarak faciaya yol açtı, peki ya diğerleri? 

[irp posts=”17506″ name=”Son zamanların trendi Stres Çarkları tehlike saçıyor”]

ABD’li Kimberly Allums, oğlu için son zamanlarda moda olan oyuncak, stres çarkından aldı. Çin malı stres çarkı, içinde bir mini pil olan ve Bluetooth sistemi ile cepten çalıştırılan bir stres çarkıydı. Ve, bu stres çarkı tam 45 dakikalık şarjın sonunda patladı. Allahtan bu kaza çok büyük sonuçlara mal olmadı. Patlama sırasında oğlunun yanında olan Kimberly Allums hızlı müdahale ederek oğlunu ciddi bir yaralanma olmadan kurtardı. Olay sonrası açıklama yapan anne, “Eğer evde olmasaydım, oğlumun başına daha ciddi birşey gelebilirdi ve belki de oğlumu kaybedebilirdim” dedi.

[irp posts=”17671″ name=”Uzmanlar uyarıyor! Stres çarkı çocukların sosyalleşmesine engel oluyor”]

Bu ilk olay değildi. ABD’de de bunun gibi olaylar yaşandı ve eminim stres çarkı yasaklanmadığı sürece yaşanmaya da devam edecek. ABD’nin Michigan eyaletinde de stres çarkı patlama olayı meydana geldi. Michelle Carr adındaki vatandaş, stres çarkını bebek izleme monitörünün şarj aletine taktı ve yirmi dakika gibi bir sürede patlama gerçekleşti. Her yeri alevler sardı. Bu olaylardan sonra, ülkelerin bu konuda harekete geçmesi gerekiyor gibi gözüküyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...