10-inch tablette kullanılan ilk quantum dot ekran

Date:

Büyüleyici renk derinliği

Acer tablet sektörünün ilk isimlerinden olmamakla birlikte geçmişte birkaç kaydadeğer dokunmatik ekran üretimi yapmıştı. Firma geçen ay Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışan çekici ‘Switch’ serisine ait olan yeni ‘ikisi bir arada’ konseptine dayalı geniş bir ürün zincirinin lansmanını yapmıştı. Bugün ise Taipei’de düzenlenecek Computex öncesinde firma tablet serisine Android 7.0 Nougat üzerinde çalışacak 10 inch boyutunda bir çift cihazı daha ekliyor: Bunlardan biri medya üzerinde odaklanırken, diğeri ise ‘bağlanabilirliği’ ön planda tutuyor.

Her iki cihaz da geniş açılı IPS ekran, DTS-HD onaylı hoparlör ve 8 saat ömürlü batarya ile birlikte quad-core MediaTek işlemciye sahipler. Iconia Tab 10 iki cihazdan daha çok medya ağırlıklı olanının adı. Bu cihazda daha iyi renk derinliği ve hassasiyet sağlamak için ‘quantum dot’ ekran ve dahili subwoofer’ın da olduğu dört adet hoparlör düzeneği kullanılıyor.

Iconia One 10 ekrandan ve ses sisteminin alt sınırından tasarruf ediyor. Fakat iki adet micro-USB port üzerinden harici bir cihaza bağlı iken, aynı zamanda cihazı şarj edebiliyorsunuz. Her iki tablet üzerinde aynı zamanda Acer’ın Android Nougat kullanımı üzerinde yaptığı birkaç değişiklik de var. Cihazı uyku modundan çıkarmak için el hareketleri kullaılabilir, ya da Acer’ın EZ WakeUp özelliğinin de olduğu özel bazı uygulamalar cihaza yüklenebilir. Ve aynı zamanda EZ Mode’u cihaz paylaşımı esnasında kullanıcıların bazı sınırlandırmalar getirmelerine de olanak sağlıyor.

Fiyatlandırma ile ilgili henüz bir rakam telaffuz edilmedi. Acer’ın cihazı şu ana değin quantum dot ekrana sahip olan bildiğimiz ilk tablet. Fakat ek özellikler açıklanmadan önce heyecanımızı cihazı bizatihi inceleyebileceğimiz ana değin saklayacağız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...