Acer Nitro 5: Oyun camiasının elinde kalacak konfigürasyon

Date:

Hantal tasarım

Acer Nitro 5, sıklıkla oyun oynamayan, arada bir eğlenmek isteyenleri hedef alan bir makine. Orta seviye konfigürasyona sahip olan cihaz, bir dizi Core i7 CPU ve NVIDIA GeForce 150Ti donanım içeriyor. Ek olarak 32GB’a kadar RAM kullanabiliyorsunuz. Fiyatlar Temmuz ayında satışa başlandığında 799$’dan başlayacak.

Nitro 5, 15.6-inch 1080p ekran, standart üç adet USB girişi (1×3.0, 2×2.0) haricinde bir de USB-C portuna sahip. Tasarım itibariyle oyunculara yönelik olduğu aşikar. Parlak siyah-gümüş renklerin kırmızı ile işlendiği kapak, ‘ben bir oyun bilgisayarıyım’ diye bağırıyor. Kırmızı renk LED’lerle süslenmiş arka plan ışıklar da cabası.

Aynı zamanda eğimli tasarım, cihazın ne denli kalın olduğunu maskelemeye dönük bir hamle gibi duruyor. Bu kalınlığa rağmen çok sağlam olduğu hissiyatını da vermiyor. Bununla birlikte güzel paketlenmiş bir sırt çantasında haşin bir öğrencinin muamelelerine karşı koyabilecek güçte olduğu söylenebilir. Nitro 5’in bu denli kalın oluşunun sebeplerinden biri cihazın soğutulmasında yeterli vazifeyi gören güçlü termal çıkışlar.

Gösterim amaçlı hazırlanan modellerin her zaman için yeterli etkileyiciliği sağlamak üzere tasarlandığı faktörünü de göz önünde bulundurarak şunu söyleyebiliriz; kullandığımız makine, işlemci hızı noktasında kesinlikle etkileyici bir performansa sahip. Overwatch oyunu saniyeler içerisinde yüklendi ve oldukça muntazam görüntüsü vardı. Fakat şu da var ki bu oyun çok aranan oyunlardan biri değil. Yine de Nitro 5 daha detaylı olarak yorumlanmaya başlamadan yorum yapmayacağım. Bu arada Acer’ın temsilcileri makinenin henüz VR için hazır olmadığını söylediler. Ki bu da teknoloji kurtlarının pek hoşuna gitmeyecektir.

Nitro 5’in oyunla ilgisi olmayan, satışını zorlaştıracak bölümü ise klavyesi. Normal koşullarda pek kullanmak isteyeceğiniz bir klavye değil zira. Tuşlar basık, yapışkan plastikten yapılmışlar. Sanki yağmurlu havalar için tasarlanmış endüstriyel bir klavye gibi duruyor. Seyahat esnasında filan kullanabilirsiniz ama proje filan yazarken saatlerce elinizde tutmak isteyeceğiniz cinste bir şey değil, maalesef.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...