Adobe yapay zeka çalışması selfie çekimlerini mükemmelleştiriyor

Date:

Adobe tecrübesi mobil ortama aktarılıyor

Adobe uzunca bir süredir mobil uygulamalarını, güçlü resim düzenleme araçları yapma konusuna odaklanmış durumda. Geçen baharda düzenlediği yıllık MAX tasarım konferansında firma Sensei’nin tanıtımını yapmıştı. Sensei, yapay zeka ve derin öğrenme araçlarının kombinasyonundan oluşan, resim üzerinde büyük çaplı düzenlemeler yapmaya gerek kalmadan resmi analiz edebilen bir araç koleksiyonu. Sistemin kapasitesini göstermek adına Adobe geçen hafta bir video göndermişti. Video Sensei’nin sıradan bir selfie’yi nasıl Instagram ya da Snapchat’e layık hale dönüştürdüğünü gösteriyor.

Video halihazırda bildiğimiz bazı araçları içeriyor. Bir fotoğraftaki stili kopyalayarak birkaç dokunuşla diğeri gibi görünmesini sağlama yeteneği araçların en temel özelliği. Adobe araştırmacıları Cornell Üniversitesi ile birlikte çalışarak bir resimde çok sevilen renk, ışıklandırma ve kontrast gibi şeyleri kullanmak suretiyle bu araçları berbat bir resim üzerinde uygulamak üzere yapay zekayı işlevsel hale getirmeyi amaçlıyor. Bu araç ‘Derin Resim Stil Transferi’ olarak adlandırılan deneysel bir uygulamanın bir parçası olmakla bilikte (Github’da yayınlanmıştı), Adobe bu özelliği mobil yazılımının bir parçası haline getirmeyi düşünüyor.

[irp posts=”11806″ name=”Adobe dijital işletmelerini tek bir cloud platformda birleştiriyor”]

Adobe Sensei sayesinde bir mobil uygulama basit perspektif düzenlemesini ve otomatik resim maskelemeyi mümkün kılıyor. Akıcı bir araç, bir slayt eşliğinde perspektife aktarılırken hedef yüz aynı orantıda korunuyor ve bu esnada düzenlemeler uygulanıyor. Benzer bir araç şu an Photoshop Fix’in içerisinde de bulunuyor fakat ‘Yüz Tanıma’ olarak adlandırılan versiyon Photoshop’a daha geçen yaz uygulanmıştı. Bir alanın derinliğini ayarlamak istiyorsanız, portre maskeleme fonksiyonu bunu daha basit bir slider ayarı ile yapmanız için yardımcı oluyor. Adobe bugüne değin masaüstü dostu özellikleri mobil ortama aktarmakta başarısız olmadı. Bu nedenle maskeleme özelliği büyük bir sıçrama kaydederse şaşırmayın.

Tüm bu araçlar ilgi uyandıran bir resim editleme uygulaması ortaya koymak için yapılıyor olmakla birlikte, Adobe’un bunları ne zaman kullanıma sunacağı ya da sunup sunmayacağı hakkında bir bilgimiz yok. Firmanın son mobil çalışmalarını göz önünde bulundurursak, Photoshop Fix ve diğer uygulamalara daha güçlü özeliklerin gelmekte olduğunu varsayabilirsiniz. Sadece biraz zaman meselesi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...