DJI’ın yeni drone’u Mavic Pro’dan da küçük görünüyor

Date:

Selfie ya da yarış için kullanılabilir

DJI yakında bugüne kadarki en küçük drone’un duyurusunu yapabilir. Göründüğü kadarıyla Spark olarak adlandırılan yeni cihazın sızan resimleri bugün Çin’deki DJI forumlarında belirdi (websayfası o andan itibaren çöktü). Bu olay cihazın DJI’nin katlanabilir Mavic Pro tasarımı ile benzer yönleri olup olmadığına ve aynı zamanda firmanın bu cihazı ne zaman duyuracağına dair yoğun bir spekülasyona neden oldu. Resimleri sızdıranın kim olduğu henüz bilinmiyor fakat TechCrunch gönderi siteden kaldırılmadan önce birkaç resim kotarmayı başarmış. Resim galerisini buradan izleyebilirsiniz.

DJI, Spark’ın varlığını teyid etmedi. Bununla birlikte firma yakın bir zamanda bu ismin ticari marka hakkını almıştı. Resimler ve videolar şu anda web ortamında uçuşuyor. Bu resimlerde dikey eğimli bir kamerası olan küçük, elle taşınabilen bir drone görünüyor. Bu da gösteriyor ki cihaz, daha çok düşük masraflı ve hızlı resim ve video çekme maksadıyla tasarlanmış bir çeşit ‘selfie’ drone’u olarak kullanılabilir. Dronelarla ilgili bazı forumlardaki kullanıcılar Spark’ın aynı zamanda yarışma için de tasarlanmış olabileceğini belirtiyorlar.

Aşağıdaki web ortamına sızan görüntüde Spark prototipinin neye benzediğini görebilirsiniz.

Mavic Pro’nun minyatür modeli gibi görünen bu drone’un, Mavic Pro’da olduğu gibi katlanabilir kolları olup olmadığı belli değil. Kumandası hakkında da bir bilgimiz yok. Belki de cihaz, bir uygulama eşliğinde akıllı telefon üzerinden kumanda edilecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...