‘ICH’ adı verilen felç hastalığı için tedavi umudu

Date:

Protein reseptörlerinin etkisi

Bilim adamları ağır bir felç tipi olan ‘intracerebral hemorrhage (ICH)’ hastalığının etkilerini azaltmak için olası yeni bir tedavi stratejisi keşfettiler. Bu felç tipinde kan damarı patlayarak içerisindeki kan beyne akar ve hayatı tehdit edici bir sinir iltihaplanmasına ve ödeme yol açar. Farelerin kullanıldığı deneyde iltihabi oluşumu ve beyin ödemini azaltan bir TPSO proteini ligandı (reseptörlere bağlanan hücre dışı bileşim) bulundu. Bu araştırma FASEB Journal’da online olarak yayınlandı.

[irp posts=”8780″ name=”Resimlerle hastalık teşhisi yapabilen yapay zeka platformu”]

Barrow Neurological Institute Nöroloji bölümünde görevli araştırmacı Qiang Liu “ICH aşamasından sonra TSPO’nun hedeflenmesi, sinir enfeksiyonunu ve beyin ödemini sınırlandırıyor” dedi.  “TSPO ligand’ları ICH’nin tedavisi için yeni bir çözüm yolu olabilir.”

Liu ve arkadaşları bilinen efektörlerin yönetimiyle etoxifine kullanarak faredeki ICH hastalığını uyarmak suretiyle keşiflerini gerçekleştirdiler. Etifoxine lökositin beyne süzülmesini ve interleukin-6 ve tümor kangren faktörü alfa’nın mikroglial üretimini azaltarak ICH’nin tipik özelliklerine darbe vuruyor. Bu reseptör kan-beyin bariyer bütünlüğünü arttırdı ve hücre ölümünü azalttı.

The FASEB Journal’ın sorumlu editörü Thoru Pederson “ICH’de sitokin uyuşması yeni bir şey değil fakat ‘TSPO ligand’ının yaptığı şeyi yapabiliyor olması kavramı yeni ve oldukça ümit verici” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...