Ağustos tutulmalarını izleyebileceğiniz 3 muhteşem mekan

Date:

Tutulmanın izlenebileceği 3 Milli Park

Ağustos ayı, ekliptik tutulmaların yaşanacağı bir ay. Bunu daha önce yaptığımız etkinlik haberimizle sizlere duyurmuştuk. 2017 yılının içinde bulunduğumuz ağustos ayının 3. haftasında pek çok ekliptik tutulma olayı yaşanacak ve en iyi gözlem bazı doğal merkezlerden yapılabilecek. Dünya’ nın dört bir yanından doğal ve ulusal parklara akın edecek binlerce gözlemci turist olacak. İşte bunlardan 3 tanesini sizler için derledik. Eğer imkanınız var ise bu ulusal parklara giderek tutulma olayını izleyebilir ya da tüm gün oradan yapılacak canlı yayınları sosyal medya aracılığıyla izleyebilirsiniz. Tutulmanın izlenebileceği 3 Milli Park:[irp]

  1. John Day Fossil Beds

    Tutulma ne zaman?Yerel saatle sabah 9 civarında başlayacak ve güneş 10:20 civarında iken iki dakika kadar tamamen karanlık olacak.
    Kamp yapmaya izin veriliyor mu?
    Parkta değil ancak yakınlarında diğer kamp yapma seçenekleri bulunuyor.[irp]Tutulmanın izlenebileceği 3 Milli Park

  2. Grand Teton Ulusal ParkıTutulmanın izlenebileceği 3 Milli ParkWyoming’ deki Grand Teton Milli Parkı, 21 Ağustos’ u tarihin en yoğun günü olarak görmek istiyor. Bunun için park rangerleri ve gökbilimciler, ziyaretçilere yardım etmek için belirlenen görüntüleme alanlarında teleskoplar gönderecek. Ama kendi aletlerinizi getirip olayı kendi yerinde görmeyi isteyeceğinize eminiz. Tutulma yerel saatle sabah 10: 15′ ten önce gerçekleşecek ve 1:00 dolaylarında bitecek. Parkın bazı bölümlerinde iki dakika kadar sürecek. Ayrıca özel olarak görevlendirilmiş 4 detaylı görüntüleme alanı ve ekipmanlar ayarlanacak.
  3. Congaree Ulusal ParkıTutulmanın izlenebileceği 3 Milli ParkCongaree Milli Parkı şaşırtıcı derecede sık ağaçları ve ormanı ile muhteşem yürüyüşlere ev sahibi olan bir mekan. Ne yazık ki, yoğun ağaç örtüsü, parkta çok az sayıda görüntüleme alanı oluşturacak olsa da yine de elverişli bir konumda bulunuyor. Ancak o güne kadar rehberli tutulma programlarından birine kaydolursanız, bir rehber büyük tutulma günü için birincil görüntüleme alanına ulaşmanızı sağlar. Tutulma gününü burada rehber eşliğinde izleme deneyimini yaşayabilirsiniz.Tutulma ne zaman?

    Tutulma olayı saat 02:40 civarında başlayacak
    Kamp yapılmasına izin verildi mi?
    Belirlenen ve izin verilmiş iki kamp alanı bulunmakta (rezervasyon yaptırmanız gerekiyor) ve belde kampına da izin veriliyor.
    Herhangi bir özel olay var mı?
    Bahsedilen rehberli eşliğin yanı sıra görevlendirilen personel, belirlenen çeşitli görüntüleme alanlarında tutulmayı izlemeye gelenlere yardımcı olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...