Google ebeveyn denetimi için program yayınladı

Date:

Uzaktan erişim 

Bir süredir sahip olduğunuz teknolojiyi çocuğunuzu koruma maksadıyla kullanmak, çocuklara özel profiller kullanarak evlatlarınızı tabletinizin en zararsız bölümlerine hapsetmekle eşdeğer anlam taşıyordu. Bu tip bir yaklaşım tatsız ve karmaşık bir güvenlik kurulumu gerektiriyor. Google ‘Aile Bağlantısı’ adlı bir uygulama yayınladı. Bu uygulama ailelerin çocukları için özel hesaplar oluşturmalarına olanak veriyor. Çocuğunuzun uygulama izinlerini ve ekran sürelerini kısıtlamak, ve yatmasını istediğiniz saat geldiğinde yatak saati kapatıcısı oluşturarak ekranın otomatik olarak kapanmasını mı istiyorsunuz? O halde bu uygulama tam da sizler için.

Uygulama henüz erken erişime açık. Dolayısı ile davet talebinde bulunmanız gerekiyor ve şimdilik yalnızca 13 yaş altında çocukları olan aileler kullanım için onay alabiliyorlar. Uygulama sadece Android Nougat işletim sistemi üzerinde çalıştığı için kayıt olmadan önce çocuğunuzun bu işletim sistemini kullandığından emin olun.

Yetişkinlerin izinleri uzaktan sınırlandırmalarına olanak sağlamak mükemmel bir şey. Çocuğunuzu, etkinliklerinden Google’ın haberdar olabileceği bir ortama bilinçli olarak getirmek tuhaf bir şey. Google çocukların yararına olmak üzere toplayacakları verilerin paylaşımını yapabileceklerini söyledi ve üçüncü parti uygulamaların daha çok kısıtlanacaklarını vurguladı. Bu açıklama, görünüşte zararsız olan Pokemon Go’nun geçen yıl Android kullanıcılarının hesaplarına sağlamasına nasıl müsaade edildiğini gösteriyor.

Fakat yine de çocuk dostu kısıtlamalara bürünmüş bir tablet almaktansa standart bir cihaz alıp ‘Aile Bağlantısı’ programını yüklemek daha kullanışlı olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...