Airbus’ın gelecekteki uçan taksisi

Date:

Uçan taksi Vahana haftaya Paris Havacılık Fuarı’nda sergilenecek.

Trafik kâbusunda insanlar çalışması gerekirken akıllı telefonlarını kullanıyorlar. Airbus trafik sorununa, dikey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli uçağı Vahana ile bir çözüm sunuyor. Vahana’nın toplam uçuş süresi 18 dakika ve bu süre için ödenmesi gereken tutar ise 77 dolar.

Bu hava taksisi projesi A3’ün yan kuruluşu vasıtası ile Vahana’yı geliştiren Airbus’ın öngördüğü gelecek projesidir. Havacılık devi Airbus neredeyse bir yıldır trafiğin sık sık tıkandığı yoğun şehirlerde bir noktadan bir noktaya uçarak kullanılabilecek elektrikli otonom, VTOL araçlarının filosunu geliştirmek için çalışıyor. Ve A3 önümüzdeki hafta uçan taksilerin geleceği için Paris Havacılık Fuarı’nda bir sunum yapacak.

Uçan taksi Vahana haftaya Paris Havacılık Fuarı’nda sergilenecek.

A3 tarafından oluşturulan konsept, Uber ve Google’ın VTOL projelerinin kurucusu Larry Page’in projeleri ile oldukça uyumlu. Pil ve yapay zeka teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde teknoloji uzmanları, kentsel havacılıkta bir devrimin eşiğinde olduğumuzu öngörüyorlar. Şehirlerin üstünde, gökyüzünde uçan taksilerin geleceği gelmek üzeredir.

Elektrikli araç şarj şirketlerinden gayrimenkul firmalarına kadar birçok kuruluş uçan araçlar ile ilgileniyor. Bu VTOL uçakları teorik olarak muhtemelen yeterince ucuza üretilecek ve Uber benzeri bir oluşum oluşturulacak.

Tabii ki havacılık güvenliği kuralları güncellenmezse, pil teknolojisi iyileştirilmezse veya kullanıcılar pilotu olmayan bir uçan araç fikrini benimsemezlerse bu ütopik fikir rafa kaldırılacak. Kişisel uçan araçlar onlarca yıldır insanların geleceği hayal etmesini sağlıyor. Fakat bu, Airbus ve Uber gibi milyarlarca dolarlık şirketlerin bu hava taksisi konseptine aniden yatırım yapacakları anlamına gelmiyor. Ancak VTOL araçlarının yakında pencerelerimizden geçerken çıkaracağı uğultuyu duymayacağımız anlamına da gelmez.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...