Akçaağaç suyunun faydaları 10 yıl öncesinden geliyor

Date:

Suyunu beslenmenize ekleyebileceğiniz sağlıklı bir içecek

Pek çoğumuz susuzluğumuzu gidermek için bir “su alternatifi” olarak hindistan cevizi suyuna yöneliyoruz. Kalorisi düşük, potasyum açısından zengin, yağ ve kolesterol içermiyor. Ancak yeni bir içecek trendi hindistan cevizi suyunun pabucunu dama atabilir. Şaşırtıcı derecede tatlı -akçaağaç suyu- olan bu su sağlık piyasasında büyük bir sıçrama yaratıyor. Birçok marka, ürünlerin phytonutrients, mineraller, antioksidanlar, artı amino ve organik asitler ile suyunu beslenmenize ekleyebileceğiniz sağlıklı bir içecek haline getiriyor:Akçaağaç.

Akçaağaç sapı ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalar sınırlı olmasına rağmen faydalı olduğuna dair birkaç çalışma bulunmaktadır. 2015 yılında Sap on Tap şirketi, akçaağaç suyunun başarısı üzerine kuruldu ve halk tarafından ilgi görmeye başladı.

İlgili resim

Sap on Tap Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Bruce Goria Medical Daily gazetesine yaptığı açıklamada: “Akçaağaç suyu, hindistan cevizi suyunun bulunduğu yerden 10 yıl kadar önce bulunmuştur”diyor. Çıkarılması ve muhafazası sıcaklıklara bağlıdır. Akçaağaç suyunun elde edildiği ağaçlar içlerinde yılda yaklaşık 3 galonluk su ihtiva eder. %98’i su, %2’si sudan oluşur. İçindekilerin oranı tercih edeceğiniz markaya göre de değişiklik gösterebilir. Sap on Tap’ın bir şişesi 36 karolidir. Akçaağaç suyu ile ilgili yaygın bilinen yanlış bir algı da çok tatlı olmasıdır aynı şurup gibi. Akçaağaç şurubu ile suyu birbirinden farklıdır. Goria’nın söylediğine göre “1 galon şurup üretebilmek için 40 galon akçaağaç suyu gerekiyor”.

akçaağaç şurubu ile ilgili görsel sonucu
Akçaağaç suyu ve elde edilme yöntemi

Akçaağaç suyu içmek, potansiyel olarak bağışıklık sistemimizi düzenler, kemik sağlığımızı artırır ve ağrılarımızı dindirmeye yardımcı olur. Ancak her markadan akçaağaç suyunun içilmesi faydalı olmayabilir. (içindekilerin belirli amaçlarla tatlandırılması ve çeşitlendirilmesi söz konusu olabilir)

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...