Algobrix adlı lego benzeri oyuncak çocuklarınıza programlamayı öğretecek!

Date:

Algobrix adlı lego benzeri oyuncak çocuklarınıza programlamayı öğretecek!

Legoların onlarca yıldır çocukların zekâ gelişimlerinde önemli rol aldığı bilinen bir gerçek. Gerek estetik zevkin oluşması, gerekse çocukların üretkenliklerini geliştirdiğinden toplumun büyük kesimi tarafından son derece olumlu karşılanmıştır. Yerdeki görünmez mayın benzeri parçalara basılması durumunda da, – hepimizin en az 1 kez bastığı – ayak tabanında yaşattığı acı sayesinde çocuğunuzu fiziksel anlamda da yetiştiriyor.

Daha sonraları ise Danimarkalı firma Legoları bir üst seviyeye çıkartarak çocuklara mühendislik eğitimini sevdirmekteydi. Tasarladıkları statik modelleri hareket eden robotlara dönüştürebileceğiniz bir yöntem tasarlayan firma, çocuklarınız için programlama bilgisini eğlendirerek öğretmekteydi. Fakat firmanın hedef kitlesi 3-5 yaş aralığının çok üzerindeydi, dolayısıyla çocuklar Lego haricinde oyuncaklara ya da tablet ve telefonlara geçiş yapmıştı.

Algobrix adındaki dün Kickstarter web sitesinde yayınlanan yeni Lego benzeri sistemle çocuklarınız bilgisayar kodlamayı çok küçük yaşlardan öğrenecek. Firmanın asıl hedefi çocuklara bilgisayara dokunmadan kodlamanın temel esaslarını öğretmek yönünde.

Algobrix, temel çalışma prensibi olarak yazılardan çok sembolleri temel almakta. Bu da çocuğunuzun henüz okuma veya yazma öğrenmeden kullanabileceğini gösteriyor. Hem şu da bir gerçek ki bir yanda ağ atan süper kahraman oyuncakları varken hiçbir çocuk okuyarak eğlenmeyi seçmez. Sembolleri birbiri ardına dizerek – tıpkı bir demiryolu gibi – ‘ Go ‘ butonuna basıldığında yine Legolardan yapılan Algobot adlı robot çocuğunuz tarafından sıraya konulan kodları harekete geçiriyor. İlerlemek, sağa sola dönmek gibi temel fonksiyonların yanında ses ve ışık sensörü ile de çocuğunuz için uzunca bir süre oynanabilir hal alacak. Ayrıca aracın üzerindeki ışık, ses ve hareket sensörleri ile dış ortamdan gelen verileri de işleyebilecek.

Fakat bu sistemi mükemmel yapan avantajı ise Lego bloklarıyla birleştirilebilir olması. Çocuklarınız yapmış oldukları Arabaları, ya da hayvanları bu modelle birleştirerek onların canlandığını gördüklerinde kod yazmanın aslında ne kadar eğlenceli olduğunu fark edecekler. Algobrix, aynı zamanda Lego’nun robotik kitlerinden daha uygun bir fiyata sahip. Başlangıç olarak 150 $ dan başlayan ürün şuanda indirim safhasında. Firmanın tasarladığı fiyat ise 300 $ seviyesinde. İçinde Lego Evreni’nin de bulunduğu bu ürün Türkiye fiyatıyla yaklaşık olarak 600 TL.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...