Almanya, insan haklarını hiçe sayan yeni bir skandal karara imza attı!

Date:

Alman polisine “virüs” yetkisi!

Alman parlementosu, güvenlik yetkililerinin kişilerin tüm haberleşme trafiğini izleyebilmesine olanak sağlayan yeni bir yasayı onayladı. Ve, onayladığı andan itibaren tepkileri üstüne çekmeyi başardı. Haklı olarak!. Alınan bu karar, insan haklarına aykırı olarak değerlendirildi. Ülkede ortalık birbirine girdi ve büyük tartışmaların ortaya çıkmasına sebep oldu.

Avrupa ülkelerinin hemen hemen hepsi, insan haklarını savunur gözükür ve herkese özellikle de ülkemizde demokrasiyi öğretmeye yönelik dersler vermeye çalışırlar. Fakat, şimdi, Almanya’da insan haklarını hiçe sayan yeni bir skandal karara imza atıldı. Her zaman için, demokratik olduklarını söyleyen ve insan haklarını savunan Almanya, nasıl böyle bir karara imza atabilmişti?

Alman polisine “virüs” yetkisi!

Güvenlik yetkililerine vatandaşların elektronik cihazlarına virüs bulaştırarak tüm haberleşme trafiğini izleyebilme yetkisi veren yasa, parlemontadan geçti. Karar ülkede tartışmalara yol açtı. Muhalefet partileri ve STK’lar yasaya karşı çıktı. Alınan bu karar ile, Alman polisi, WhatsApp gibi mesajlaşma programlarında yazılan içerikleri bile şifrelenmeden görebilecek. Vatandaşların hepsi doğal olarak böyle bir yasaya karşı çıktı.

Alman polisine “virüs” yetkisi!

Kullanılacak virüs, cep telefonlarının güvenlik tedbirleri henüz devreye girmeden mesajları kaydedecek ve güvenlik yetkililerine iletecek. Kısacası, Alman polisi, kişiler mesajı göndermeden bile ne yazıldığından haberdar olacak. Ayrıca, siber güvenlik uzmanları, uygulamanın kişisel verilerin korunması ilkesine tamamen zıt olduğunu belirtti. Alman içişleri Bakanı Thomas De Maaiziere ise imzalanan bu yasayı savundu. Tartışmalar uzun bir süre devam edecek gibi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...