Söylentilere göre, Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’da farklı yonga setleri kullanılacak

Date:

Galaxy Note 9’da 8nm veya 7nm’lik işlemci, Galaxy S9 serisinde ise 10 nm’lik bir işlemci kullanılması bekleniyor.

Cumartesi günü camia içinden yapılan bir açıklamaya göre, Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus’a kıyasla Galaxy Note 9’a önemli ölçüde farklı bir sistem çipi (SoC) ile güçlendirilecek. Güney Koreli telefon üreticisi geleneksel olarak Galaxy S ve Galaxy Note marka telefonları aynı özelliklerle piyasaya sürdüğü halde Galaxy S9 serisinin 2018 yılından itibaren ürün geliştirme stratejisinin değiştirmesi bekleniyor. Galaxy Note 9’da 8nm veya 7nm’lik işlemci, Galaxy S9 serisinde ise 10 nm’lik bir işlemci kullanılması bekleniyor. Ayrıca içeriğe göre “Exynos 9810” ismi kesin değil ve çip 2018 ilkbaharında piyasaya sürülene kadar değişiklik gösterebilir.

Galaxy Note 9’da 8nm veya 7nm’lik işlemci, Galaxy S9 serisinde ise 10 nm’lik bir işlemci kullanılması bekleniyor

Exyos 9810, bu ayın başlarında bir başka habere konu edildi. Bu habere göre de bu yonga setinin Galaxy S9 ve Galaxy S9 plus’ın içinde bulunacağını iddia ederek CDMA desteğiyle birlikte gönderileceği belirtildi. 10 nm FinFET işlemciyle yapılan ikinci SoC olması bekleniyor. Qualcomm ve TSMC’nin 7 nm SoC’lerin geliştirilmesine çoktan yatırım yaptılar. 7 nm yonga seti 7 nm yonga setlerine göre daha fazla transistörü fiziksel bir alana yayıldığında daha verimli oluyor. Samsung’un 10 nm’den 7 nm’ye doğru üretim sürecine doğrudan geçip geçmeyeceğini veya Galaxy Note 9’un 8 nm’lik bir yonga setiyle birlikte üretip üretmeyeceği henüz bilinmiyor.

 

Galaxy S9 ailesi ile karşılaştırıldığında Galaxy Note 9 için yeni ve daha gelişmiş bir SoC üretim teknolojisini seçilirse, Galaxy S ve Galaxy Note serilerinde büyük bir performans uyuşmazlığına yol açacaktır. Samsung’un donanım geliştirmeleri hakkında daha ayrıntılı bilgi bu yılın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...