Dünyanın en korkunç filmi

Date:

Korku filmi izlemek isteyenlerin dikkatine

Sıcak yaz günlerinde yapılacak en güzel aktivitelerden biri film izlemektir. Şimdi size Dünyanın en korkunç filmi önerilerimiz var. Korku filmi izlemek isteyenlerin dikkatine. En korkunçlar listemizde 5 numaradan başlayarak 1 numaraya doğru en iyi filmleri sizlerle paylaşıyor olacağız:

(EXPRESYONİST) – THE EXORCIST (1973)

Dünyanın en korkunç filmi THE EXORCISTOrjinal isminden Ekspresyonist ismiyle sinemalara uyarlanan film eleştirmenlerin ve izleyenlerin oldukça büyük bir beğenisini toplamıştır. %86 lık bir oran ile liste başında 5 numarada yerini alıyor.
Aldığı Puan: %93.531
Eleştirmen Yorumu: The Exorcist (Ekspresyonist) doğaüstü teması, olağanüstü efektleri ve ürkütücü atmosferiyle büyülü bir ortam oluşturarak son zamanların en korkunç filmlerinden biri. İzlemek isteyenlerin mutlaka izlemeleri tavsiye olunur.
Oyuncular: Linda Blair, Jason Miller, Max von Sydow, Ellen Burstyn
Yönetmen: William Friedkin

 

(CİNNET) – THE SHINING (1980)

Dünyanın en korkunç filmi THE SHININGOrjinalinden Türkçe’ye ve sinemaya Cinnet ismiyle devşirilmiştir. %86 ile listenin dördüncü sırasında yer alıyor.
Aldığı Puan: %93.605
Eleştirmen Yorumu: Stephen King’in romanından ayrılan yönleri bulunsa da, The Shining (Cinnet), Stanley Kubrick’in yansıttığı korku ögelerini barok bir tarzda yansıttığı çılgın bir yolculuk. Filmin yönetmeni Kubrick, bu çılgın yolculuğa meraklılarını davet etmek için adeta bir açık çek sunuyor.
Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers
Yönetmen: Stanley Kubrick

(NEFESİNİ TUT) – DON’T BREATHE (2016)

Dünyanın en korkunç filmi Don't BreatheÜçüncü sırada orjinalinden Türkçe’ye Nefesini Tut ismiyle sinemayla buluşturulan ve %86 oranıyla Don’t Breathe filmi geliyor.
Aldığı Puan: %93.974
Eleştirmen Yorumu: Sadeliği ve kurgusuyla göz dolduran bir film. Bir evin içinde oluşturulan işgali sahneleyen ve aynı zamanda gerilim korku türünün başarılı bir örneği olan bu film oldukça zekice düşünülmüş. Oluşturulan hikaye hiç hesapta olmayan durumlarla bir araya geldiğinde olayların çığrından çıkacağının sinyallerini veriyor.
Oyuncular: Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang
Yönetmen: Fede Alvarez

(KANIMA GİR) – LET ME IN (2010)

Dünyanın en korkunç filmi Let Me In

88% oranıyla 2. sırada Türkçesi Kanıma Gir olan korku filmi Let Me In geliyor.
Aldığı Puan: %94.183
Eleştirmen Yorumu: Tam bir Hollywood etkisinde çekilmiş korku gerilim türünde film. Kendi başına pek çok kırılma noktası var ancak esin kaynağı olan bazı durumlarda filmi oldukça gerçekçi kılıyor. İzlenilesi ve meraklılarına seyir keyfi olan bir film. Hollywood’da eşi benzeri bulunamayacak örneklerden bir tanesi…
Oyuncular: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono
Yönetmen: Matt Reeves

(UZAYLILARIN ŞAFAĞI) – ATTACK THE BLOCK (2011)

Dünyanın en korkunç filmi  ATTACK THE BLOCK

En korkunç listenin başında ilk sırada %90’lık bir oy oranıyla Türkçe’ye Uzaylıların Şafağı olarak çevrilen Attack the Block filmi korku ve gerilim sinemasında oldukça sağlam ve gişe rekorları kırmış bir film.
Aldığı Puan: %94.322
Eleştirmen Yorumu: Bu filmi izlerken kendinizi zorlamanıza hiç gerek kalmayacak. İstemsizce korkuyor, geriliyor ve temposuyla heyecanınızı heo bir üst seviyede tutuyor. Bu filmde belirgin bir İngiliz etkisini hissedebilirsiniz. Uzaylıların Şafağı filminde korku filminin hakkı verilmiş.
Oyuncular: John Boyega, Jodie Whittaker, Alex Esmail, Franz Drameh
Yönetmen: Joe Cornish

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...