AlphaGo daha ulvi görevler için emekliye ayrıldı

Date:

Bilimsel faaliyetlere adanacak

AlphaGo’nun oldukça çekişmeli geçen Go yarışmasında harika bir iş çıkardığını söylemek, meseleyi küçümsemek olur. Zira dünyanın bir numaralı Go oyuncusu Ke Jie’yi 3 ayrı maçta da mağlup etti. Ve artık ispat edilecek bir şey kalmadı. Yapay Zeka pılını pırtını topluyor ve Go’nun çekişmeli dünyasını ardında bırakıyor. AlphaGo’nun geliştiricileri şimdi ise bilim adamlarının hastalıklar için zorlu tedavi yolları bulmalarına yardımcı olacak gelişmiş algoritmalar oluşturmaya odaklanacaklar. Hedefleri arasında enerji tüketimini büyük oranda düşürecek yeni bir yöntem ve devrim açacak nitelikte yeni materyaller bulmak da var.

Fakat Go’yu bütünüyle arkada bırakmadan önce bu yıl içerisinde bir makale daha yayınlayarak Yapay Zeka’nın Ke Jie’ye karşı sergilediği performansa nasıl hazırlandığına dair ip uçları verecek detayları açıklamayı düşünüyorlar. Aynı zamanda AlphaGo’nun Go tahtası üzerinde gelişecek özel bir durumda dünyanın bir numaralı oyuncusunun yardımı ile nasıl bir tepki vereceğini gösterecek bir cihaz geliştiriyorlar (taltif etme babında olsa gerek).

Bu iki şey için bir müddet daha beklemek zorunda kalacak olmakla birlikte yakında AlphaGo’nun eğitimi esnasında kendine karşı oynadığı 50 maçın videolarını izleyebileceksiniz. Eğer hatırlarsanız araştırmacılar yapay zekayı oyun örnekleriyle besleyerek mütemadiyen kendisini geliştirmesini sağlamışlardı. Go oyuncusu Gu li bu maçların daha önce hiç görmediği cinsten ve yapımı için daha çok zaman olduğunu sandığı tipte oyunlar olduklarını söylüyor. Deepmind halihazırda websitesinde yer alan 10 oyuna ek olarak diğer 50 oyunu da toplu olarak yükleyecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...