ASUS’un hiç bilinmeyen bir modeli; X00KD

Date:

Giriş seviye telefon özellikleri

Görüntüler ASUS X00KD modeline birkaç açıdan bakmamızı sağlıyor. Resimlerde telefonun arka yüzünde LED ışıklı dual-kamera olduğu gözleniyor. Ön yüzde ise fiziksel ana ekran tuşu var. Bu tuşa parmak izi tarayıcısı entegre edilmiş olma ihtimali yüksek. Üst çerçevede ise bilindik bir kulaklık ve göründüğü kadarıyla mesafe sensörü ve ön yüz selfie kamerası bulunuyor. Ses ve açma kapama butonları telefonun yan yüzlerinde yer alıyorken, SIM girişi de yan yüzeyde bulunuyor. Hepsini bir arada değerlendirecek olursak, standart bir 2017 telefondan farklı görünmüyor.

TEENA’nın listesinde cihazla ilgili temel donanım ayrıntıları yer almıyor olmakla birlikte popüler kıyaslama sitesi GFXBench konuyla ilgili bir miktar bilgiye sahip gibi görünüyor. GFXBench’in listelemesinde göze çarpan ilk şey ASUS_X00KD  modelinin oldukça sıradan donanımıyla giriş seviyesinde bir telefon olduğu. Göründüğü kadarıyla 5-inch 720p ekran paneline sahip olacak olan cihaz, MediaTek MT6737 SoC üzerinde çalışacak. Cihazın chip’i ARM Mali-T720 GPU ve maximum 1.3GHz hıza ayarlı octa-core CortexA53 CPU işlemciye sahip. Aynı zamanda 2GB RAM ve 16GB dahili hafızaya sahip olacak olan cihazın dahili hafızasının yaklaşık 10GB’lık bölümü kullanılabilecek.

Yeni ASUS telefonu auto-focus, yüz tanıma ve flash özelliklerine sahip 12 ya da 13 megapixel birincil kamera ve 5-megapixellik 4K UHD (3840×2160) video çekimleri yapabilen sensörlü kameralara sahip olacak. Sensörler bağlamında cihazın bir accelerometer, magnetometer (e-pusula), ortam aydınlatma sensörü, yakınlık sensörü ve GPS bileşenlerini taşıması bekleniyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...