Amazon ‘arttırılmış gerçeklik’ kullanılan mobilya mağazası açabilir

Date:

Fiziksel mağaza kavramına dönüş

Amazon’un perakende planları kitap ve bakkal dükkanlarının ötesine sarkabilir. New York Times kaynakları Amazon’un teknolojik açıdan ele alınmış ev eşyası ve mobilya mağazaları açma ihtimali üzerinde çalışma yaptığını duymuşlar. Arttırılmış ya da sanal gerçekliği kullanarak eşyaların evinizde nasıl görüneceğini canlandırarak, yeni bir koltuk ya da fırın üzerinde daha kolay dikkat çekebiliyorsunuz.

Amazon teknoloji rakipleriyle perakende satışta doğrudan mücadeleye girebilir

Bildirildiği kadarıyla Amazon, kavramsal olarak Apple mağazalarına benzer elektronik mağazası açmayı düşünüyor. Amazon’un kitap mağazaları halihazırda firmanın kendi cihazlarının satışını yapıyorlar fakat bu elektronik mağazalar daha çok donanım ve Echo hoparlörleri ile Prime Video gibi ürünler üzerinde yoğunlaşabilirler.

[irp posts=”4852″ name=”Amazon, gizli kablosuz testler yapmak için FCC’ye başvurdu”]

The Times mağazalar hakkında konuşmanın, belirli planlarla aynı olmadığını vurguluyor. Eğer bu düşüncelerin işe yaramaz olduğuna inanırsa Amazon’un bu fikirleri çöpe atma ihtimali var. Böyle bir olasılık gerçekleşse dahi bu sadece Amazon’un felsefesinin yıllar geçtikçe ne denli değiştiğinin göstergesi olur. Amazon vaktiyle fiziksel mağazaları demode birimlere dönüştürmesiyle tanınıyordu. Fakat şimdi, internet tecrübesini de bir avantaj olarak kullanarak mağazacılığı canlandırma hususunun üzerine eğilmiş gibi görünüyor.

Özellikle mobilya ve elektronik mağazaları tüketicilerin her ne kadar online alışverişlerinden memnun kalsalar da, mümkün olduğunca ürünleri elleriyle test etmek istedikleri gerçeğini temsil ederler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...