Amazon, Orta Doğu’nun Amazon’unu satın aldı

Date:

E-ticaret için zorlu koşulların olduğu bir bölge

Amazon tüm dünyada tek mağaza olmak istiyor fakat Orta Doğu’da tutunabilmek için oldukça mücadele vermişti. Aylar süren görüşmelerden sonra Amazon nihayet ‘Orta Doğu’nun Amazon’u olan Souq.com’u satın aldı. Amazon’un başkan yardımcısı Russ Grandinetti anlaşmanın kolay gerçekleştiğini zira her iki sitenin de aynı DNA’yı paylaştıklarını söyledi. İkilinin şimdi bölgede en iyi servisi sağlamak için sıkı çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Fiyat henüz açıklanmadı fakat 2016’nın sonlarından bu yana beliren söylentiler Souq’un sahiplerinin 1 milyar dolar istedikleri yönündeydi. TechCrunch fiyatın görüşmeler esnasında indirildiğine, ve nihai fiyatın 650 milyon dolara çekildiğine inanıyor. Bu büyük düşüşten sonra Amazon şimdi Mısır, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde souq’un halihazırda üstesinden geldiği bir yığın zorlu ticari sorunlarla birlikte sağlam bir varlık edinmiş olacak.

Örneğin; bölgede kredi kartları çok yaygın değil. Dolayısı ile Souq, kullanıcıların online sipariş vermeden önce perakende mağazalarda alışveriş yatıkları bir ön ödeme kartı geliştirmiş. Aynı zamanda bölgede oturmuş bir lojistik altyapısı mevcut değil. Bu sebeple Souq insanların nerede oturduklarını bilen yerel kurye ağları oluşturmuş.

Amazon’un Souq’u kendi logosu ile değişitirip değiştirmeyeceği konusunda söylenmiş bir şey henüz yok fakat normal prosedüre göre bunun gerçekleşmesi pek muhtemel değil. Her şeyden önce Zappos, Twitch ve IMDb satın alındıktan sonra Amazon Shoes, Amazon Game Videos ya da Amazon Film Veri Tabanı olarak adlandırılmadılar. Yine de site yeni bir bölgede tutunma noktası kazanıyor olması nedeniyle her şeyi klasik marka altında toplamak gibi bir eğilime de girebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...