Youtube müzik endüstrisi ile ilişkileri düzeltmek istiyor

Date:

Youtube Müzik endüstrisinin önde gelen yöneticileri, Yeni Müzik Semineri’ nde konuştu.

Lyor Cohen ve Müzik endüstrisinin önde gelen yöneticileri, Yeni Müzik Semineri’ nde konuştu. Youtube müzik ilişkisi seminerin odak konusu iken, blog düşüncesinin başarıya ulaşması hakkında da değerlendirmeler yapıldı. Giderek Spotify ve Apple Music gibi ücretli akış servislerinin egemen olduğu bir müzik endüstrisinde nasıl bir arada var olacaksınız? Warner Music, YouTube, SoundExchange, Pandora ve iHeartMedia’ dan yöneticiler, Çarşamba gecesi New York’taki Yeni Müzik Seminerinde bir panel için aynı masaya oturdu. Etkinlik Tommy Boy Records’un kurucusu ve başkanı ve Yeni Müzik Seminerinin kurucusu Tom Silverman tarafından yönetildi. Grup, reklam gelirlerinin neden beklendiği kadar hızlı büyümediğini, reklam destekli hizmetlerin yararlarını ve neden müzik endüstrisinin akışlı hizmetlerden daha fazla destekleyici olması gerektiğini tartıştı.[irp]YouTube Müzik endüstrisinin önde gelen yöneticileri, Yeni Müzik Semineri' nde konuştu.

Son birkaç yıldır, müzik endüstrisinde en büyük mücadelelerden biri reklam destekli müziğe karşı olmuştur. Apple, Apple Music’ i başlatmadan önce Spotify’nin ücretsiz katmanını ortadan kaldırmaya çalıştı. Endüstri yıllar boyunca YouTube müzik den düşük ödemeler aldıklarını iddia etmişti. Şimdilerde, dünyanın en popüler reklam destekli akış sitelerinden biri olan SoundCloud çöküşün eşiğinde. Bu da piyasanın reklam bağımlılığını gözler önüne sermekte. Ancak gerçek şu ki, reklam destekli akış herhangi bir geleceğe doğru gitmiyor. YouTube, bu noktada yüksek dönüşüm oranına bağlı olarak Spotify’in ücretsiz katmanıyla büyük ölçüde bir mücadeleye girmiş durumda. Ölçeğini daha da büyütmek ve bir tekel haline gelmek için ilk başta kullanıcılarından hiç bir ödeme yapmayacakları bir düzende ilerliyor. Sonrasında reklam ve diğer alt resim ve eklenti reklamlarıyla ilk adım kazançlarını kullanıcılarından bir şekilde onlara hissettirmeden elde ediyor. [irp]Müzik endüstrisinin önde gelen yöneticileri, Yeni Müzik Semineri' nde konuştu.

Reklam destekli gelir artışı tercih sebebi

Akış, müzik endüstrisi için gelirin oldukça büyük kısmı anlamına geliyor. Reklam destekli akış, 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 26 oranında artarken, ücretli akış, bir önceki yıla göre yüzde 95 oranında büyüdü. Warner Music’in genel müdür yardımcısı Ole Obermann, reklam destekli servislerin ücretli akış servislerine destekte bulunduklarını belirtti. Ayrıca SoundExchange’in stratejik girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Mark Eisenberg, reklam destekli servislerin ücretli servislere geçmeye nazaran teşvik edilemeyecek kadar iyi olduğunu belirtti.[irp]

Bildiğiniz gibi haziran ayı içinde YouTube, reklamla para kazanmak için yayınlanacak videoların içerikleriyle ilgili yeni ve katı bir kılavuz ilkeler bildirimi yayınlayarak, siteden para kazanmanın daha da zorlaştırıldığını göstermişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...