AMD’nin orta seviyeli Ryzen 5 işlemcileri çıkmaya başladı

Date:

Intel’in tahtı sallanıyor

AMD masa üstü işlemci dünyasına büyük bir dönüş yapmak istiyor. Geçen ay Intel Core i7 serisi ile başa baş giden üst düzey Ryzen 7 chiplerini tanıttıktan sonra AMD bugün orta seviye Ryzen 5 işlemcilerini piyasaya sürüyor. Tahmin edebileceğiniz gibi işlemciler, Intel’in Core i5 işlemcilerine doğrudan rakip özellikteler.

[irp posts=”12299″ name=”Daha iyi bir AMD Ryzen sistem oluşturmak için tavsiyeler”]

Seri 169$’lık Ryzen 5 1400’den (4 çekirdek, 8 thread chip, 3.2GHz ve 3.4GHz aralığında) 249$ 1600X CPU’ya (6 çekirdekli, 12 thread, 3.6GHz ile 4GHz arasında değişen saat hızı) kadar değişiyor. Fiyat olarak Core i5 ailesi ile başa baş gidiyorlar fakat AMD kendi chiplerin çok daha hızlı olduğunu iddia ediyor. AMD’nin kendi yapmış oludğu testte Ryzen 5 1600X 1.239,1’lik Cinebench çok-iş parçacıklı skoru başarırken Intel Core i5-7600K 662.7’lik bir skorda kalmış. Intel chip tek thread Cinebench testinde 179.5’lik skorla AMD’nin 161.2’lik skoruna galip gelmişti fakat bu performans, çoklu thread işlemcilerdeki fark kadar büyük bir farka denk gelmiyor.

AMD nihayet Intel’in en güçlü seçenekleriyle doğrudan rekabet edebilecek masaüstü chiplere  sahip. Firmanın yakında çıkaracağı üst düzey Vega video kartlarının beklentisi içerisinde olan bizler, bu yılın AMD hayranı olmak için iyi bir yıl olduğunu düşünüyoruz. Geçen yılki AMD’ye oranla bu yıl güçlü bir orta-düzey GPU seçeneği gördük. Fakat firmanın NVIDIA’ya rakip yeni mimarisinin meraklılar arenasında nasıl yer alacağını görmek de ayrı bir heyecan konusu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...