Windows 10 Creators Update yayınlandı

Date:

Gizlilik ayarları önem taşıyor

Bir çok beta testi ve yeni özellik eklentilerinden sonra Microsoft Windows 10 Creators Update nihayet bugün yayımlanıyor. Güncellemeyi almak için iki seçeneğiniz var; makinenize kendiliğinden inmesi için bekleyebilir (ki bu aylar sürer) ya da ‘Update Assistant’ı kullanarak şimdi indirebilirsiniz. Fakat eğer indirecek olursanız, gizlilik ekranına oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde dikkatlice seçmiş olduğunuz ayarlar, varsayılan ayarlara döner.

Aşağıda görülen gizlilik ekranı sizi ayarları ‘kabul’ etmek zorunda bırakacak, aksi takdirde güncellemeye devam etmeyecektir. Bununla birlikte değişiklikleri yapsanız dahi bu ayarları daha sonra tekrar ayarlamak durumunda kalacaksınız zira kurulum ekranı ‘konum’ ve ‘konuşma algılama’ gibi genel ayarları içeriyor. Windows 10 Creators Update’te en az 18 farklı kategori mevcut.

Windows Creators Update Gizlilik Ayarları

Windows 10 Creators Update ‘Birleşik Güncelleme Platformu’ ile birlikte kullanılıyor. Bu özellik çoklu indirmeleri mümkün kılıyor. Böylece güncelleme büyüklüğü azaltılmış olmakla birlikte, kurulum esnasında daha fazla esneklik sağlanmış oluyor. Bu yönüyle güncellemelerin sonsuza değin sürmesine engel olmanız da sağlanmış oluyor.

Diğer özelliklere gelince; daha kolay bir güvenli kurulumu, sanal trackpad, geliştirilmiş erişilebilirlik, akıllı evler ve kurulumlar için Cortana desteği (Creators Update’in kendisi de dahil olmak üzere) ve daha bir çok küçük düzenlemeler mevcut.

Windows 10’un en büyük güncellemelerinden biri olduğunu söylemek yeterli olur. Microsoft’un çabasına rağmen işler yolunda gitmeyebilir. Bu nedenle resimlerinizi, belgelerinizi ve diğer verilerinizi yedeklemeniz yerinde olacaktır. Güncellemenin bulunduğunuz bölgeye erişmesini bekleyebilirsiniz fakat geçen yılki ‘Yıldönümü Güncellemesi’nin en uygun kullanıcılara erişimi altı aydan fazla sürmüştü. Bunu da aklınızdan çıkarmayın. Eğer fazla beklemek istemiyorsanız, ‘Güncelleme Asistanı’nı indirerek kuruluma yakından dikkat gösterin.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...