Yapay Zeka pokerde bilim adamı ve mühendisleri alt etti

Date:

Poker oynayan yapay zeka Libratus, Ocak ayında dört dünyaca tanınmış profesyoneli dağıtmıştı. Libratus şimdi de yeni bir oyuncu grubunu utandırdı. Bu sefer ‘Lengpudashi’ ya da ‘soğuk poker ustası’ olarak bilinen yapay zekanın güçlendirilmiş varyantı Dünya Serisi profesyoneli Alan Du, bir grup mühendis, bilgisayar bilimcisi ve yatırımcılardan oluşan bir topluluğu alt etti. Önceki ekibin yaptığı gibi sadece poker becerilerini kullanarak Lengpudashi’yi yenmek yerine bu seferki ekip oyunla ilgili bildikleri makine öğrenimini kullandı. Fakat stratejileri tutmadı. Yapay zeka ekiple Çin’in Hainan adasında bulunan bir dinlenme tesisinde yaptığı turnuvada ekibe karşı 36.000 el oyunda başarılı oldu.

Go, satranç ve diğer oyunlarda olduğu gibi pokerde rakibinizin elini görmezsiniz. Ek olarak oyunun karmaşık bir bahis ve blöf teknikleri vardır. Libratus, oyunun kurallarını göz önünde bulundurarak hesaplamalar yapmak suretiyle stratejiler geliştirir. Yapay zekanın Carnegie Mellon’daki yapımcıları Libratus’u öğretmek için kopyalanmış örneklerle beslemediler. Bu yöntem de yapay zekanın yeni beceriler kazanması için kullanılan bir yöntemdir.

Libratus’un yapımcılarından Noam Brown profesyonellerle yapılan oyunları ve yenilgilerini göz önünde bulundurduğumuzda şunu görüyoruz ki insanlar bilgisayarların ve insanların her birinin hangi konularda iyi olduklarını yanlış anlıyorlar.

“İnsanlar blöf yapmanın oldukça insani bir özellik olduğunu düşünürler. Bunun doğru olmadığı görülüyor. Bir bilgisayar eli zayıf ise blöf yaptığında daha çok para kazanabileceğini tecrübe edinerek öğrenebilir.”

Yapay zekayı yenmek için sıraya giren başka rakipler olup olmadığı konusunda bir şey söylemedi fakat yapay zekanın her halükarda galip gelebileceğine inanıyoruz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...