Bitcoin ile alakalı herkesin aradığı vadesi geçmiş şeyler

Date:

Bitcoin ile alakalı herkesin aradığı vadesi geçmiş şeyler

Bitcoin yatırımcıları yeni gelen geliştirmeyi canı gönülden karşıladı. Yeni gelen uygulama sayesinde BTC’in kullanım alanı ve ölçeklenebilirliği arttı. Yeni gelen güncelleme – bilinen adıyla SegWit2x –

Bitcoin’in geleceği hakkında daha farklı yargılara varmamızı sağladı. Bu yeni gelen yatırım ile Bitcoin miner’larının ( donanım, CPU veya GPU, aracılığıyla BTC üreten kişilerin ) kaygıları bir nebze olsun rahatladı. Bloomberg TV’nin bildirdiğine göre BTC Miner’larının % 93’ü BIP91 versiyonunda takılı kalmışlardır. Önemli ilk adım ise SegWit2x’e geçilmesi yönündedir.

Popüler olan her şey gibi, Bitcoin’de kaçırılan fırsatlar arasında yer almaya başladı. Son günlerde her 2 kişiden birinin en az 1 defa kullanmış olduğu Bitcoin sanal para biriminde rekabet artık çok ileri taşındı. Dünya üzerinde üretim için uğraşan yüzbinlerce sunucu bu işe kitlenmiş durumda.

Rekabet önerisi Bitcoin’in çekirdeğini oluşturan bir sistem. Her ne kadar Bitcoin şuanda ciddi değerler ifade etse de bunu günlük harcamalar için kullanmak yerine bir yatırım malzemesi olarak kullanmak çok daha farklı bir durum olacak.

SegWit2x güncellemesi 2 yeni fikre sahip.1. olarak bazı veriler ana veri zincirinin dışına kaydedilecek. Bu sırada blok boyutu da 2 MB olarak ikiye katlanacak. Her ne kadar daha yeni yayınlanmış olsa da eminiz ki gelecek haberler bu konuda BTC yatırımcılarına güven verecek. Kripto para birimi Çarşamba günü $ 2.628 seviyelerine sıçradı. Yaklaşık olarak 24 saat içinde 316 $ kadarlık bir artış gösterdi. Haziran ayında tüm zamanların eriştiği en çok rakam olan 3.019 $’lık rekor miktarına erişmesi için % 15’lik bir artışı kaldı.

Bitcoin’in gidişatına yönelik

Her ne kadar Snapchat’in CEO’su yaptığı açıklamada 150.000 $ seviyelerine çıkacağını söylese de şahsen BTC treninin çoktan kaçtığını düşünüyorum. AMD – INTEL, Apple – Samsung veya McDonalds – Burger King savaşlarından farklı olan ve henüz rakibinin çok ilerisinde bulunan Bitcoin artık yatırım olarak cezbetmemekte. BTC denilince akla gelen alternatif firma olan Litecoin şuanda 45 dolarlık bir fiyata sahip. Ve yaklaşık olarak 2 senedir benzer bir şekilde işlemlerini sürdürmekte. Şu da bir gerçek ki Bitcoin bu sistemi yaydıkça LTC ve benzeri para birimlerinin de fiyatı artışta bulunacak. 1000 TL bütçeyle alınan LTC’nin 1000 TL’lik Bitcoin’den daha çok kâr getireceğini düşünmekteyim.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...