Android O emojilerin çehresini değiştiriyor

Date:

Geleneksel emojiler

KitKat’tan bu yana Android’in standart emojileri basit damlacıklardan oluşuyordu. Sıradışı ve şirin olmakla birlikte sakızımsı bir görünüm tam olarak emojiden beklenen bir şey değil aslında. Hemen hemen herkes dairesel şekiller kullanıyorlar. Ve tabii bu emojileri gönderdiğiniz arkadaşlarınızın telefonlarındaki emojilerle benzer anlamları ifade etmeyince de, sorunlar yaşanabiliyor. Şükür ki Google çıkış yolunu buldu. Android O, daha geniş bir renk aralığında, daha geleneksel emojiler kullanacak. Özgün şekiller olmayacaklar belki ama, daha anlamlı olacakları kesin.

O güncellemesi aynı zamanda bu yeni emoji karakterlerini içerecek şekilde bu yaz mevsiminde kullanılır olacak. Örneğin kusan bir yüz, portakal kalp ya da dinazor, zürafa gibi varlıkların olduğu şekiller olacak. Daha da önemlisi bu karakterleri başka yerlerde de görme şansı daha yüksek olacak. Yani emoji çatışması yaşanmayacak. Google aynı zamanda eski Android sürümlerinde de güncel emoji kullanmanızı sağlayacağı teminatını veriyor. Arkadaşlarınızın dilinden düşmeyen şeyleri görmek için henüz bir yıldır kullandığınız telefonunuzu değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.

Büyük oranda ‘kozmetik’ anlam ifade eden bu değişikliği telefon üreticiniz (Örneğin Samsung ve LG bu yönde hareket etmeyi düşünüyor) ikon setini telefonlarınızda düzenlediklerinde farkına varmayabilirsiniz. Bu nedenle mevcut damlacıkların özlemini çekebilirsiniz. Öyle de olsa yapılan değişiklik kaydadeğer. Google emojilerin yaygın görsel dilini kontrol etmeye niyetli olmadığını belirtiyor. Kullanıcıların canını sıkacak şeyler kullanmaktansa, mevcut monoton emojileri kullanmak daha akıllıca olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...