Android Pay işlemleri kolaylaşıyor

Date:

Ödeme kolaylığı

I/O etkinliğindeki küçük fakat önemli başka bir güncelleme, ‘Google Ads ve Commerce’ ekibinin sayesinde geliyor. Bir blog gönderisine göre Google Ödemeler API’si Google Cüzdan, Android Pay hesabı ve tarayıcılarında kaydettikleri kartlar arasında ne fark olduğunu anlamayan kullanıcılar için bazı şeyleri öne çıkarmak amacıyla daha da basitleştirildi.

Yeni modern sistem Google hesabınıza kaydettiğiniz kredi ya da banka kartlarını herhangi bir satıcıdan ya da Google Ödemeleri kullanan geliştiricilerden yapacağınız alışverişlerde kullanabilmenizi sağlayacak. Yani Play Store’da yaptığınız herhangi bir alışverişte kullandığınız ya da Chrome’a kaydettiğiniz kartlar artık Android Pay’de de kullanılabilecekler. API aynı zamanda üçüncü taraf uygulamalara ve mobil sitelere de açılarak satıcıların doğrudan Google’la bağlantılı kartlarınızdan ödeme almalarına imkan sağlayacak. Böylece kart numaralarınızı her alışverişte yazmak zorunda kalmayacaksınız (Tabii yapacağınız her ödemeyi parmak izinizle teyid etmek kaydıyla).

Google Pay

Ödeme esnasında kullanıcıları veri girişi yapmaktan kurtarmanın yanında, basitleştirilmiş ödemeler aynı zamanda Google Assistant’ın işini kolaylaştırarak örneğin McDonald’s’tan verdiğiniz siparişi elinizi cüzdanınıza atmadan ödemenizi de sağlayacak. Diğer yandan bu kullanım kolaylığı biraz temkinle karşılanmalı. Zira yapılan alışverişler seviyesinde Google’a  sağlanacak olan erişim ve harcama geçmişi, ürkütücü boyutlarda pazarlama fırsatlarını ya da reklamları da beraberinde getirebilecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...