Apple’dan yeni ucuz iPad

Date:

Hedef durağan satışları canlandırmak

Yeni çıkan kırmızı iPhone, Apple’ın bu hafta mücevher setine eklediği tek şey değildi. Cupertino/California’da bulunan firma Salı günü üretimi durdurulan iPad Air 2’nin yerini alması düşünülen yeni bir 9.7-inch iPad haberi verdi. Fiyatı 330$’dan başlıyor.

Apple’ın sadece ‘iPad’ olarak tanımladığı yeni giriş seviyesindeki iPad firmanın hızlı A9 işlemcisini, bir Retina (2.048 x 1.536 pixel) ekranını, tek şarjla 10 saat giden bir bataryayı ve piyasadan çıkmakta olan iPad Air 2 ile benzer özellikleri taşıyor. Cihaz, arka yüzünde 8 MP’lik bir iSight kamera ve ön yüzünde 1.2 MP’lik FaceTime kamera, 2 hoparlör, bir dokunmatik ID parmak izi sensörü, Apple Pay desteği ve 3.5 mm kulaklık girişi, Wi-Fi 802.11ac, ve bir Bluetooth 4.2 ile güçlendirilmiş.

Apple’ın Dünya çapındaki pazarlama başkan yardımcısı Philip Schiller “iPad dünyanın en popüler tableti. Müşteriler televizyon ve sinema seyretmekten web’de gezinmeye, FaceTime aramalarına, resimlere bakmaya kadar her şeyde 9.7-inch’lik büyük ekran kullanmayı seviyorlar. Üstelik şimdi daha makul fiyatlarda” dedi. “Yeni müşteriler ve cihazını upgrade etmek isteyenler muhteşem Retina ekranı, güçlü A9 chipimiz ve bu tablet için dizayn edilmiş 1.3 milyondan fazla uygulamaya erişim imkanlarını barındıran bu yeni iPad’i evlerinde, okullarında ve iş yerlerinde kullanmayı çok sevecekler” diyerek sözlerine devam etti.

Yeni 9.7-inch iPad 24 Mart Cuma günü Apple’ın online ve fiziksel mağazalarında satışa sunulacak. Sürümün ilk aşaması Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hongkong, İtalya, Japonya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere’yi kapsıyor. İkinci dalga Nisan ayında Danimarka, Hindistan, Meksika, Norveç, Rusya, Türkiye ve diğer ülkeleri kapsayacak. Ve son olarak Brezilya, Tayvan ve diğer ülkelere de Mayıs ayında dağıtım yapılacak.

9.7-inch iPad Pro ile kıyaslandığında yeni iPad ham işlemci gücü bağlamında bir adım geriye gidiyor. Pro 12 MP kamera ve daha hızlı bir chip’e sahip. Fakat bu seferkinde fiyat uygunluğu odak noktayı oluşturuyor gibi göründüğü için olsa gerek, yeni iPad, 330$’lık fiyatıyla 600$’a satılan 9.7-inch’lik iPad Pro’dan bariz şekilde daha ucuz.

Bu, yavaşlamakta olan iPad satışlarının kamçılanmasına yardımcı olabilir. Geçtiğimiz mali çeyrekte Apple, 13.1 milyon dolarlık iPad satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde ise 16.1 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti. Firma halen tahmini %21’lik Pazar payı ile (Strategy Analytics’e göre) tablet pazarını domine ediyor fakat pazarın genel ortalaması düşüş kaydediyor. Pazar araştırması firması IDC’nin bildirdiği son rapora göre tablet satıcıları 2016’nın dördüncü çeyreğinde 52.9 milyon tablet gönderimi yapmış. Bu miktar, bir yıl öncesine göre yaklaşık %20.1’lik bir düşüşe tekabül ediyor.

Umarız yeni iPad bazı şeyleri değiştirebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...