Korku temalı macera oyunu Oxenfree artık iPhone’larda

Date:

Diyalog seçim özelliğiyle tanınan korku oyunu Oxenfree artık iOS’ta

Yaklaşık bir yıl önce Oxenfree, ergen muhabbetlerini çekilir hale getirmekle kalmayıp eğlenceli bir hale getirerek inanılmaz bir iş başarmıştı. Önceden konsol ve PC üzerinden oynanabilen bu korku temalı ürpertici oyun, iOS’a gelerek artık telefonlar üzerinden de tecrübe edilebilecek.

Hikayede bir grup genç arkadaş, ailelerinden bağımsız şekilde, vapura binerek bir adaya gidiyorlar. Asıl amaçları adada sabahlayarak biraz kafa dağıtmak. Adada kamp ateşi kuran gençler bol muhabbetli bir gece geçiriyorlar. Ancak başka boyutlarla iletişime geçen bir radyonun, ana karakter Alex’in eline geçmesiyle birlikte işler paranormal bir boyuta dönüşüyor.

[irp posts=”11383″ name=”Twitter yeni tasarımını “Tweetler & Cevaplar” sekmesiyle İOS kullanıcılarına sunuyor”]

Oxenfree’yi gerçekten özel kılan özelliği gençler arasındaki geçen diyaloglar. Zaten karakterlerin kıyafetlerinden tutun konuşmalarına kadar günümüz gençlerine çok benzemesi hikayeye ayrı bir sıcaklık katıyor. Alex ve arkadaşları oyun boyunca sürekli diyalog halindeler. Ancak  konuşma esnasında diğer oyunlardan farklı olarak siz de diyaloğa katkıda bulunuyorsunuz. Hikaye boyunca ana karakter Alex’in bütün diyaloglarını siz yönlendiriyorsunuz. Diyalog, karakterin üzerinde çıkan birkaç cevap seçeneğinden birisinin seçilmesiyle birlikte gerçekleşiyor. Sizin seçtiğiniz cevaplara göre, Alex’in diğer arkadaşlarıyla kurduğu diyalog yönlendirilebiliyor. Mesela bir arkadaşıyla hikaye boyunca iyi geçinip, başka bir arkadaşıyla sürekli laf dalaşına girebilirsiniz. Bütün bu özellikler, normalde oyunlardaki sıkıcı konuşma sahnelerini, oyunun doğal deneyimine dönüştürüyor.

Oyun çok zorlayıcı değil. Hikaye boyunca zorlu düşmanlarla yüzleşmeyeceksiniz veya karmaşık bulmacalara takılmayacaksınız. Oyunun iOS sürümü orjinal sürümle tamamen aynı, yalnızca daha küçük ve dokunmatik ekranlı hali.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...