Apple ‘Artırılmış Gerçeklik’ geliştirecek bir ekip kuruyor

Date:

Sektörün önemli isimleri Apple’ın ekibi içerisinde

Bloomberg’in yeni haberine göre Apple “artırılmış gerçeklik” konusunda çalışacak bir ekip kurmanın peşinde. iPhone platformu için geliştirileceği iddia edilen teknolojinin daha sonra gözlüklere de eklenebileceği haberde yer aldı.

Böyle bir gözlüğün henüz ortada esamesi bile okunmazken Apple’in kapalı kapılar arkasında neler ile uğraştığını görmek gerçekten ilginç. Önce ekipteki isimlerden bahsedelim.

Habere göre Mike Rockwell ekibin başındaki isim. Daha önce Dolby teknolojileri ve cihazları üzerinde çalışmıştı. Geçtiğimiz yıl tecrübeli mühendislerden oluşan artırılmış gerçeklik geliştirici bir ekip kurmuştu.

Bloomberg’in haberine göre bu ekipte bulunan isimler;

Cody White, eski Amazon baş mühendisi, Amazon’un CryEngine oyun motoru üzerinde çalışmıştı.

Duncan McRoberts, Meta’nın eski yazılım geliştirme direktörü.

Yuru Petrov, eski Oculus geliştiricisi.

Avi Bar-Zeev, eski Amazon ve Microsoft mühendisi, diğer birçok projeyle birlikte HoloLens üzerinde çalışmıştı.

Ve daha önce Hollywood filmleri özel efektleri üzerine çalışmış birçok mühendisde ekibin içerisinde. Öyle görünüyor ki Apple’ın bazı yazılım ve donanım mühendisleri de bu proje için ekibe dahil olmuş.

Apple’ın tam olarak ne üzerine çalışacağı haberde yer almıyor. Ama firma muhtemelen ilk etapta kamera uygulaması üzerine eklenebilecek özellikler üzerine çalışacak. Bu da aynı Snapchat’te olduğu gibi selfie filtreleri ve gerçek zamanlı obje ekleme gibi özelliklerin iOS işletim sisteminin içerisine gömülü olarak geleceği anlamına geliyor olabilir. Tabi ki bu tam anlamıyla “artırılmış gerçeklik” olmasa bile Apple belki Portre Modu’na da bir ekleme yaparak fotoğrafların odağını sonradan değiştirebileceğiniz bir özellikte ekleyebilir. Ama şimdilik bildiğimiz bu kadar.

Eğer Apple artırılmış gerçeklik alanında ciddiyse bundan çok daha fazlasını bekleyebiliriz. Bloomberg haberinde etrafınızdaki gerçekliği sanal bilgi ile değiştirebilen artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerine çalışılıyor olabilir.

Her ne kadar elimizde belli doneler olsa bile firmadan resmi bir açıklama gelmediği sürece böyle bilgilere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Umarız iOS 11 bize artırılmış gerçeklik konusunda ipucu olabilecek özellikler verir.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...