Apple gelecekteki iPhone grafik chiplerini kendi bünyesinde geliştiriyor

Date:

Hedef üretimi tek elde toplamak

Apple, kendi mobil işlemcilerini geliştiren bir avuç telefon üreticisinden biri. Fakat göründüğü kadarıyla firma şimdi bir adım daha ileriye gidecek ve grafik bileşenleri de Apple’ın iç bünyesinde tasarlanacak.

Apple, ürünlerine güç katan teknolojilerle ilgili oldukça ketum davranıyor. Fakat uzun süreli ortaklarından biri olan Imagination Technologies Apple’ın 15-24 ay içerisinde firmanın tescilli GPU chiplerinin lisans hakkını kullanmayı azaltacağını kendilerine söylediğine dair bir açıklama yaptı. Göründüğü kadarıyla bunun sebebi kendi bünyesinde hazırladığı alternatif ürünleri kullanmak istemesi.

[irp posts=”11597″ name=”Clips ile Apple ürünlerinde video hazırlamak çok kolay”]

Imagination bir bildirisinde “Apple, kendi ürünlerini kontrol etmek için ayrı, bağımsız bir grafik tasarımı üzerinde çalıştığını ve gelecekte Imagination’ın teknolojisine olan bağımlılığını azaltacağını söyledi” dedi.

Her ne kadar iPhone hayranları olası performans kazanımları sağlayacağını düşündükleri için bu habere sevinecek olsalar da, aslında bu gelişme İngiliz teknoloji firması için ağır bir darbe anlamı taşıyor. Apple’ın bir çok iş ortağı gibi İngiliz firma da kazancının büyük bölümünü iPhone yapımcısı olduğundan ötürü elde ediyordu. Dahası, Reuters’in bildirdiğine göre yapılan bu açıklamadan sonra  firmanın hisse senetleri %69 oranında değer kaybetmiş.

Yaklaşık bir yıl önce yapılan bir bildiride Apple’ın Imagination’ı almayı düşündüğüne dair söylentileri doğruladığı belirtilmişti (Firma şu an itibariyle yüzde sekizlik bir hisseye sahip). Şimdiye değin herhangi bir görüşme gündeme gelmedi fakat altı ay sonra MacRumors, Apple’ın bir düzine mühendisi transfer ettiğini bildirdi. Muhtemelen kendi bünyesinde yapacağı grafik projesini hayata geçirmek için.

Firma “Apple’ın  yapmış olduğu bildirim Imagination’ı, mevcut lisans ve telif hakkı anlaşması için olası altenatif ticari anlaşmalarla ilgili olarak Apple’la münazara etmeye sevk etmiştir” diyerek iki firmanın gelecekte bir anlaşmaya varabileceğinin işaretini verdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...