Tesla ilk Model 3’ü üretti

Date:

Aylar süren bekleyiş ve heyecanın ardından Tesla’nın ilk Model 3’ü sonunda fabrikadan çıktı. Elon Musk başlangıç üretim ünitesinin hazır olduğunu fakat son kez kontrol edileceğini açıkladı. Her ne kadar ilk siparişi Ira Ehrenpreis vermiş olsa da kendisi sırasını Musk’a doğum günü hediyesi olarak bıraktı ve bu sayede üretilen ilk araba önceki modellerde olduğu gibi Musk’ın olacak. Fakat ikisinin de Temmuz sonunda üretilen ilk 30 Model 3’ün ayrıcalıklı sahiplerinin arasında olacağını söylemek mümkün.

İlk duyurulduğu 2016 yılından beri Model 3’de yapılan değişikliklerin miktarını tahmin etmek çok zor. 28 Temmuz’da teslimatların yapılacağı partiden önce de bunu öğrenmek mümkün değil. Fakat Musk’ın yaptığı açıklamalara bakarsak Mart ayında duyurulan ilk prototipe kıyasla dramatik değişikliklerin pek de olmayacağı anlaşılıyor. Geçen birkaç ay ise Model 3’ün yola çıkması için hazır hale gelmesini sağlamak adına parçaların test edilmesi ve düzeltilmesi ile geçti.

Model 3 için yapılan bu açıklama ise ön sipariş veren müşterilerin birçoğu için sadece sembolik bir önem taşıyor çünkü araçlarını 2018’e kadar alamayacaklar. Bunun nedeni ise üretimin Aralık ayına kadar aylık olarak 20.000 arabayla sınırlandırılması, bu rakam ise geçen bahardan bu zamana kadar yapılmış ön siparişlerin sadece belirli bir kısmını karşılamaya yetiyor. Bununla birlikte şu anda Tesla’nın yepyeni bir sayfa açtığını görmek ise gayet mümkün. Musk ve ekibi ürettikleri elektrikli arabalarla sadece lüks sınıfa değil daha gelir düzeyi düşük sınıfa da hitap etmeyi hedefliyorlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...