WWDC 2017: Apple Müzik arkadaşlarınızın ne dinlediğini gözetleyecek

Date:

AirPlay 2

Apple Müzik yöneticisi Jimmy Iovine ile Nisan ayında Bloomberg’in yaptığı bir söyleşi nedeniyle, uygulama için yapılacak WWDC güncellemelerinin video üzerinde yoğunlaşacağını düşünmüştük. Bugünkü konferansta firma bize bu servisle ilgili olası birkaç değişiklik hakkında bildirim sundu. Tahmin edildiği gibi büyük güncelleme, video ağırlıklı değildi. Daha çok arkadaşlarınızın Apple Müzik ’te neler dinlediğini görme yetisiyle alakalıydı.

Apple an itibariyle arkadaşlarınızın neler dinlediklerini size gösterecek. Spotify ve diğer uygulamaların halihazırda yaptıkları gibi. ‘Sizin için’ sekmesinde arkadaşlarınızın neler dinlediklerini görebileceksiniz. Albüm çizimi de küçük avatarlar şeklinde gösterilerek hangi arkadaşlarınızın ilgili özel seçimi dinlediğine işaret edilmiş olacak.

Firma aynı zamanda 27 milyon kişinin servise üye olduğunu söyledi. Bu rakam Spotify’ın mevcut 50 milyon ücretli abonesine göre düşük bir miktar. Bunun haricinde Apple, geliştiricilerin uygulamalarını müzik servisine adapte etmelerini sağlamak için yeni bir ‘Apple Music API Kit’ duyurusunu da yaptı. Şimdilik Nike+ Run Club, Anchor and Shazam gibi bir şeyden bahsediyoruz. Tabii yakın bir gelecekte daha fazla seçenek kullanılabilir olacaktır. Aynı zamanda birkaç hoparlör markası için çoklu ortam ses desteği de sunuluyor.  Bu destek HomeKit’e, AirPlay 2 üzerinden sunulacak.

Apple’ın yeni Apple Music özelliklerini WWDC’de sunduğu ikinci etkinlik oluyor bu. Geçtiğimiz Haziran’da firma, aradığınız müziği kolayca bulabilmeniz için arayüz üzerinde çalışma yapmıştı. Bu çalışma, servisin ilk yürürlüğe girmesine neden olan anahtar faktörün, yani servisin sosyal özelliklerinin daha geri planda kalmasına neden olmuştu.

Apple servisten bekleyebileceğimiz çok sayıda video üzerinde halihazırda bir çalışma yürütüyor. Yakın bir zamanda ortaya çıkacak bu çalışmanın içeriği. Bu ayın sonunda Bad Boy’un hip hop alanındaki mirasına dair hazırlanmış bir belgesel sahnelenecek. Bununla birlikte James Corden’ın ‘Carpool Karaoke’si üzerinde yapılan çalışma da Ağustos başlarında yayınlanacak. Aynı zamanda bir dizi başka belgesel ve dizi de sırada bekliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...