Apple sürücüsüz araç sistemi kısmen ifşa oldu

Date:

Elektronik sevk-idare sistemi

Sürücüsüz arabalar için ‘Otomatik Sistem’ geliştiren Apple, firma çalışanlarını bir eğitim programına dahil ederek California yollarında yapılacak test öncesinde araçları firma çalışanlarına kullandırmayı planlıyor.

Edinilen belgeler Apple’ın sürücüsüz araçlar için yapmakta olduğu teknolojiye ilk kez göz atmamızı sağladı.

Apple bu ayın başlarında California’da sürücüsüz araç testleri gerçekleştirmek için bazı izinler almıştı. Fakat firma, arabalarla ilgili çalışmalarına dair detayları kapalı kutu gibi saklıyordu ve sürücüsüz araçlarla ilgili olarak kullandığı teknoloji ya da iş planları hakkında kesinlikle laf etmiyordu.

Business Insider’ın edindiği belgeler ‘Geliştirme Platformu Özel Eğitimi’nin bir provası ile birlikte ‘Apple Otomatik Sistemi’ adı verilen sürücüsüz araç sistemi hakkında bazı detaylar içeriyor.

Bir Apple yetkilisi hükümet formunda “Geliştirme platformu çevredeki nesne ve olayları gözetlemek için donanım ve yazılım kullanır” diye yazmış.

Yetkili devamla “Bu teknoloji araç yönetimi, gaz pedalı ve fren için elektronik komutlar gönderebilir ve dinamik sürüş görevinin bazı bölümlerini yerine getirebilir” demiş.

Gerektiğinde aracın manuel kontrolünün nasıl geri alınacağına dair yönergeler, önemli eğitim sorunları arasında bulunuyor.

Eğitim paketine göre Apple çalışanlarının sürücüsüz teknolojiyi test etmek üzere kullandıkları araba, ‘drive-by-wire (gaz pedalı ile motor arasındaki mekanik bağlantıyı ortadan kaldıran elektronik sistem)’ sistemini gerçekleştirmek için direksiyonu ve pedalları idare eden bir video oyunu cihazı ile donatılmış.

Göründüğü kadarıyla güvenlik testi esnasında ‘Otonom Sistem’ ya da geliştirme platformu, örneğin bir joystick (ya da bağımsız bir yazılım) ile elektronik olarak kontrol edilecek.

Tabii Apple sürücülerinin aracın manuel kontrolünü almak için de hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...