Bu drone hem çekim yapıyor, hem de balık avlıyor

Date:

Çekim ve av bir arada

Oval biçimli uçan robot ‘PowerEgg’in yapımcısı ev kullanımı için hazırlanan su altı kamera drone’unun son kreasyonu için sipariş kabulüne başladı. PowerRay olarak adlandırılan suya dayanıklı cihaz balık bulabilir, kendine çekebilir ve kayıt edebilir özellikte. 30 metre derinlikte faaliyet gösteren cihaz tek seferde dört saate kadar su altında kalabiliyor. Cihaz, berrak, tuzlu ya da klorlu suda kullanım için uygun.

PowerRay ilk olarak PowerVision Technology Group’un ilk olarak cihazı CES’te Ocak 2017’de duyurmasıyla birlikte ün kazandı. Tabii meraklıları arasında toplumun ilgisini çeken bir cihazdı. Fakat dışarıda, deniz biyolojisi meraklılarınca bu teknoloji kucaklanacak mıydı yoksa geri mi çevrilecekti, bunu zaman gösterecekti.

PowerRay Explorer adlı temel paket, cihazı su üzerinde bulunan ana istasyona bağlayan 50 metrelik bir kabloya sahip. Bu kablo drone’u güçlü akıntı halinde kaybolmaktan alıkoyduğu gibi, aynı zamanda cihaza ana istasyondan enerji aktarımı ve PowerRay’den video kaydı aktarımı sağlıyor. Tüm PowerRay drone’lar üzerlerinde 4K kamera barındırıyorlar. PowerVision’a optik bileşenleri ZEISS sağlıyor.

PowerRay Angler adı verilen orta seviye paket balıkçıların kandırmaları için onlara bir yol sunuyor. Firmanın ‘Powerseeker Fishfinder’ cihazı ile su altında ışıklarını yakarak balıkları cezbetmek için yem atan cihaz, ‘Bait Drop Line’ adlı uzaktan kumanda sistemince yönlendiriliyor.

PowerRay Wizard sürümü kullanıcıların dalgıç kıyafetine gereksinim duymadan kaydettikleri şeyi bir çeşit sürükleyici açık su keşfi tarzında izlemelerini sağlayan bir VR gözlük içeriyor. PowerRay cihazların fiyatları 1.715$ ile 2.250$ arasında değişiyor ve ilk olarak Avrupa piyasalarında satışa sunuluyorlar.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...