Apple Siri’yi eğitmeye başladı

Apple, dijital asistanı Siri'nin ses tanıma yeteneklerini geliştirmek için kolları sıvadı!

Apple, Siri’nin konuştuklarınızı daha iyi algılaması için harekete geçti. Yaklaşık 30 kişiden oluşan bir Apple çalışan takımı, Siri’nin ses algılama ve fonksiyonlarını iyileştirmek için çalışmalarına başladı.

Bu çalışmaların ürününü yeni iOS’ta veya iPhone 8’de görmemiz mümkün.
Businesss Insider’ın raporuna göre gizli Cambridge takımının içerisinde, Apple’ın geçen sene satın aldığı VocallQ’nun çalışanları bulunuyor. Ses tanıma yazılımı geliştiren VocallQ, Apple tarafından geçen sene satın alınmıştı.

Bu çalışmaların ürününü yeni iOS'ta veya iPhone 8'de görmemiz mümkün
Apple’ın hedefinin Siri’yi günlük konuşmalarımızı daha iyi anlayacak biçimde eğitip geliştirmek olduğu düşünülüyor. Bu gerçekleştiğinde Siri ile iletişim kurmak daha kolay olacak ve anlaşılmak için kendimizi zorlamak zorunda kalmayacağız.

Bu çalışmaların ürününü bir sonraki iOS’ta veya iPhone 8’de görmemiz şaşırtıcı olmayabilir. Bu sırada Google ve Microsoft’un da boş durmadığını, kendi ses tanıma sistemlerini geliştirmek üzere uğraştıklarını hatırlatalım. Google, WaveNet teknolojisiyle bu alanda önemli adımlar atarken Microsoft, ses tanımada büyük bir ilerleme kaydettiğini geçen ay ortaya çıkartmıştı.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Latest articles

spot_imgspot_img
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Related articles

spot_imgspot_img