Applei AirPlay 2’yi HomeKit’teki multi-room ses takımlarına diğer cihazlara taşıyor

Date:

Özellikle akıllı ev sistemleri için önemli olan özellikler de artık Apple sistemlerine getirildi.

AirPlay 2, multi-room senkronize akış desteğinin, HomeKit ile uyumunun, Apple’ın akıllı ev kontrol platformu ve üçüncü parti uygulama desteğinin eklendiği kablosuz ses akış protokolünün devamı niteliğinde. Ayrıca AirPlay2 özelliği WiFi’ınızdaki herkese ortak çalma listelerine hızlı bir şekilde göz atmanıza ve katılmanıza izin verir.

AirPlay 2’nin herkese açık uygulama programlama arayüzü, uygulama yapan herkesin multi-room katılımcılarına yayın yapması için izin verebileceği anlamına geliyor. Apple, hoparlöründe geniş bir donanım desteği sundu. Böylece aksesuar aksesuar seçiminde sıkıntımız olmayacak. AirPlay 2 dördüncü nesil Apple TV donanımı ile de çalışacak. Böylece ev sinema sisteminizi uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Özellikle akıllı ev sistemleri için önemli olan özellikler de artık Apple sistemlerine getirildi.

Multi-room ses sistemi Sonos’un bir süre yapmakta olduğu şey ancak uygulamaların kendi yazılımını desteklemesi ve kendi uygulaması tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. YouTube, podcast’ler ve benzeri platformlar için hayret verici olacak şekilde iOS sistemi düzeyinde desteklenebilir. Ayrıca, Google’ın Android’te sistem seviyesi özelliği olarak sunduğu Google Cast’a destekleri de mevcut. Bu biraz Siri hoparlörünün duyurulmasına atıfta bulunuyor gibi.

WWDC 2017 etkinliğinde Apple’ın duyurduğu HomePod sayesindeki akıllı sistemi çok rahat kontrol edebileceksiniz çünkü HomePod Siri ile çalışıyor ve Siri artık daha becerikli. HomePod’un rakiplerini geride bırakacak özellikleriyle Apple bir kez daha imzasını attı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...