Clips ile Apple ürünlerinde video hazırlamak çok kolay

Date:

Basitleştirilmiş klip yapımı

iPhone ya da iPad üzerinde kısa biçimli şaheser bir video hazırlamak mümkün fakat Apple bu işlemi biraz daha kolaylaştırıyor. Firma, bu sabah Clips adında yeni bir iOS uygulamasının haberini verdi.  Kısaca bu uygulama herhangi birinin parlak, iyi çalışılmış bir videoyu çok fazla gayret sarf etmeden yapmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Bu hafta başlarında yapılan denemelerde Apple’ın bu konuda başarılı olduğunu gördük.

Apple’ın halihazırda video oluşturma ve düzenleme araçları olduğunu düşünebilirsiniz ve haklısınız da. Spektrumun bir ucunda Memories olarak adlandırılan, iOS 10’daki Photos’un otomatik olarak çekmiş olduğnuz resimleri bir araya getirerek slideshow videolar oluşturan uygulama var. Aynı zamanda iMovie’ de spektrumun diğer ucunda bulunuyor. Uygulamaya hakim olmak çok zor olmamakla birlikte klipleri ve ses dosyalarını bir zaman akışı üzerinde dizmek, acemiler için can sıkıcı olabilir. Dolayısı ile Clips’in bu iki uç arasındaki boşluğu ne şekilde doldurmayı amaçladığının tahmininde bulunmak zor olmasa gerek. Aslında basitleştirilmiş video oluşturma ve düzenleme işlemi bazılarına müthiş tanıdık gelecek.

[irp posts=”7709″ name=”Artık film altyazılarını kolayca bulabileceksiniz”]

Eğer hiç klip kaydedip bunları tek bir video olarak Instagram’da bir araya getirdiyseniz, yırttınız : Bu uygulamanın nasıl çalıştığını zaten biliyorsunuz demektir. İstediğiniz şeyi çekemk için kayıt butonuna basın, işiniz bitince bırakın, ve sonra tekrar edin. İşiniz bittiğinde kliplerinizi istediğiniz sıralamada düzenleyebilir ve mikro filmlerinizi resimlerle, filtrelerle, emojilerle, başlıklarla ve hareketli simgelerle ete kemiğe büründürebilirsiniz. iMovie’de dakikalar süren şeyler burada saniyeler içerisinde halledilebiliyor. Bunu da bir takım akıllı algoritmalara borçluyuz.

Son zamanlarda sosyal ağlarınızı bütünüyle istila eden başlıklı, kısa videoları biliyorsunuz değil mi? İyi ya da kötü şimdi bunları yapmak çok çok kolay. Adım 1 : Ekranda görünmesini istediğiniz yazıyı seçin 2 : Konuşun. Hepsi bu. O andan itibaren kelimeleriniz otomatik olarak kopyalanır ve zamanlanmış olarak kodlanır. Böylece metin siz konuşurken ekranda görünür hale gelir.

‘Live Titles’ olarak adlandırılan bu özellikte sözlü bildirim kısmen Siri ile desteklendiği için bu özelliğin çalışması için yeterli bir veri bağlantısına ihtiyacınız olacak. (Eğer bu tip bir bağlantınız yoksa her zaman geri gidebilir ‘Live Titles’ı daha sonra ekleyebilirsiniz). Aynı zamanda internet bağlantıları bir yana, uygulama sözlerinizi zaman zaman yanlış algılayacaktır. Neyse ki bu Live Title’ları kaydedildikten sonra düzeltme yapmak oldukça kolay. İşiniz bittiğinde zaman kodlaması bozulmamış olacak. iOS aynı zamanda siz bir kişi hakkında konuşurken söyleyebilecek kadar akıllıdır dolayısı ile uygulama videoda söylediğiniz bir ismi yazdığında, yapımınızı birileriyle paylaşmayı denediğinizde bu kişi önerilen kişi olarak görünür.

Eserinizi bir aray getirdikten sonra Clips’in diğer bir püf noktası işlemin sonunda ortaya çıkıyor. Kendi müziğinizi film müziği olarak kullanmanın ötesinde Clips, cliché hipster-ukelele’den Hans Zimmer’ın derlediği dramatik bir parçaya kadar önceden kaydedilmiş bir avuç dolusu parçalarla geliyor. Güzel olan bir şey daha var; bu parçalar uzatılabileceği gibi kısaltılabilirler de. Parçalar videonuzun uzunluğuna tam olarak uydurulması için tanıtım müzikleri, orta müzikler ve kapanış müziklerinden bir araya getirilmişlerdir. Uygulamanın bitmemiş halinde dahi yapılan gösterimdeki etki neredeyse belirsiz gibiydi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...