‘Twitter saldırganının’ yakalanmasını iCloud sağlamış

Date:

Saldırgan ABD’li gazeteciye sara krizi geçirten tweet atmıştı

Vanity Fair dergisi yazarı Kurt Eichenwald’a kriz tetiklemeye sebep veren renklerde Twitter mesajı göndererek sara krizi geçirmesine sebep olan saldırganın önceden ödemeli bir telefon kullandığı ifade edildi. Bu telefon üzerinden bahsi geçen tweeti atan saldırganın iCloud hesabına giriş yaptığı ve bu sayede otoritelerin bilgilerine ulaşabildiği açıklandı.

Ther Verge’ün hazırladığı habere göre, otoriteler Twitter’a gönderdikleri mahkeme emriyle @jew_goldstein hesabının detaylarını istedi. Gazeteci Eichenwald’a bu hesap üzerinden saldırı yapılmıştı.

Twitter’dan alınan bilgilerin içerisinde fazla detay olmadığı anlaşılsa bile bu bilgilerden bir telefon numarası çıkarılabilmiş. Bu numaranın ABD’de hizmet veren telekomünikasyon firması AT&T’e ait olması üzerine otoriteler bu seferde bu firmadan bilgileri istemiş. Bu sayede saldırganın kullandığı SIM kartın iPhone 6 üzerinde kullanıldığı keşfedilerek Apple’a gönderilen bir arama emri ile iCloud hesabının detaylarına ulaşılmış ve bu sayede de saldırgan John Rivello’nun kimliği bulunmuş.

[irp posts=”11311″ name=”Sara krizi tetikleyen ‘Tweet’ attı, polis tarafından tutuklandı”]

Bütün bu takip ve ipucular sayesinde 17 Mart tarihinde saldırgan Rivello tutuklandı. Saldırganın siber taciz suçu ile suçlandığı ifade edildi. Mahkemenin soruşturmayı ve ipuçlarını inceledikten sonra nasıl bir ceza vereceği ise merak konusu oldu.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...