Heyecan verici yeni bir iPhone 8 özelliği

Date:

Derinlik ölçümü ile yüz tespiti

Apple’ın yaptığı patent başvurularının büyük bir kısmı, firma tasarımcılarının aklındakilerden yalnızca bir pırıltıyı açığa vuruyor olsalar da, genellikle MacBook ya da iPad’lere gelecek yeni bir özellik ya da geliştirme ile ilgili fikir sahibi olmamızı sağlıyorlar. Bu hafta verilen patent, analist ve uzmanların bildirimlerinde sıklıkla beliren gelecek iPhone 8’in bir özelliğine işaret ediyor.

İlk olarak AppleInsider’ın keşfettiği Apple’ın ‘Derinlik bilgisi kullanılarak zenginleştirilmiş yüz tespiti’ patentine dair detaylar, kameranın görünüm haritasının derinliğini çekerek, bu manzara içerisindeki insan yüzlerini tespit etmesine imkan veren yeni bir yüz tespit yöntemini ortaya koyuyor. Yüz (ya da yüzler) tespit edildiklerinde her bir yüz için bir pencere tanımlanır ve pencerenin derinlik haritasında belirdiği yere bağlı olarak ölçeklendirilir.

[irp posts=”9742″ name=”KGI, iPhone 8 ile ilgili iddiaları çürütüyor”]

AppleInsider’ın belirttiği kadarıyla bu teknoloji PrimeSense’e ait. PrimeSense, Orijinal ‘Kinect’i güçlendiren teknolojinin arkasındaki firma. Firma daha sonra 2013 yılında Apple tarafından satın alınmıştı.

KGI analisti Ming-Chi Kuo geçen ay yatırımcılara yaptığı bir açıklamasında iPhone 8 (ya da nihai olarak Apple OLED iPhone modelini her ne şekilde adlandıracaksa)’in ‘devrimsel’ bir ön yüz kamerası ve 3boyutlu uzayı algılama kapasitesine sahip bir infrared modülünü barındıracağını söylemişti. Tim Cook geçtiğimiz ay bir röportajda iddia ettiği üzere arttırılmış gerçekliğin ‘çekirdek teknoloji’ olduğuna içtenlikle inanıyorsa, bu tip bir yenilik, arttırılmış gerçekliğin iPhone’da mümkün kılınması için anahtar özellik taşıyacaktır.

Dahası, CNBC’nin belirttiğine göre patentlerden bir bölüm, kullanılan metodların otomatik tespit ve trafik ışıklarının okunması için araca-monte sistemde kullanılabileceğini gösteriyor. Bu da Apple arabasının önemli bir özelliğine, ya da hiç değilse Apple’ın araç yazılımı takımına yapılacak bir eklemeye işaret ediyor olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...