ASELSAN, Malezya’da yeni bir şirket kurdu

Date:

ASELSAN Malaysia Sdn Bhd unvanlı şirket kuruldu

ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemleri ile ilgili faaliyet göstermesi amacı ile “ASELSAN Malaysia Sdn Bhd” unvanlı bir şirket kuruldu. Dünyanın en çok ve en hızlı büyüyen şirketleri arasında dördüncü sırada yer alan ASELSAN, yeni bir adım attı. Ve, Malezya’da bir şirket kurdu. ASELSAN’ı daha önce duymadıysanız, sizler için öncelikle biraz ASELSAN hakkında konuşalım istiyorum.

Az öncede belirttiğim gibi, ASELSAN, dünyanın en çok ve en hızlı büyüyen şirketlerin arasında dördüncü sıraya oturmayı başarıyor. %29 gibi bir artış ile SAMSUNG gibi birçok şirketi geride bırakan bu şirket, en iyi yüz şirket sıralamasında 22 basamak birden tırmanıyor ve 65.sıraya yükseliyor. Dünya savunma sanayisinde adından oldukça sık bahsettiren bir şirket olmuştur. ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayi) elektronik, savunma ve yazılım alanlarında ürünler ve projeler üreten bir kurumdur. 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ile alakalı cihaz ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulmuştur.

ASELSAN Malaysia Sdn Bhd unvanlı şirket kuruldu

[irp posts=”21714″ name=”Akıllı telefon Meizu Pro 7 yarın resmi olarak tanıtılacak”]

ASELSAN, Savunma Sistem Teknolojileri, Radar Elektronik Harp İstihbarat, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri ile birlikte çalışmaktadır. Radar sistemleri, silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, aviyonik gibi sistemler bünyesinde ürün ortaya çıkarmaktadır. Şirket, 2013 yılı içerisinde cirosunu 1.1 milyar dolara çıkararak, SAMSUNG, MITSUBISHI gibi dünya devlerini geri bırakarak, savunma sanayisindeki yerini sağlamlaştırmıştır. Bu yıl, gelişmekte olan ülkelere bir rapor hazırlayan SIPRI, hazırladığı raporda ASELSAN için 2010 yılında listeye girmesine rağmen çok hızlı bir şekilde yükseldiği şeklinde ifadelere yer verdi.

ASELSAN hakkında özet geçtikten sonra gelelim haberimize. ASELSAN, bir açıklama yaparak, uzaktan komutalı silah sistemleri ile faaliyet gösterme amacı ile yüzde yüzü ASELSAN’a ait olmak üzere, ASELSAN Malaysia Sdn Bhd unvanlı bir şirket kurdu. Ayrıca, yapılan açıklamada, şirketin sermayesinin 100 Malezya ringiti olduğu ve kuruluşun 19 Temmuz tarihinde tescil edildiği de bildirildi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...