Aston Martin, Ferrari 488’e rakip bir araç yapıyor

Date:

Aston Martin yeni Valkyrie modelleri

Firmanın CEO’su Andy Palmer’in de teyid ettiği habere göre Aston Martin 2.5 milyon sterlinlik Valkyrie hiper araba modelinden teknoloji ve tasarım ip uçlarını da devşirerek yeni bir orta-motorlu süper aracı 2020 yılı civarında artan ürün zincirine ekleyecek. Palmer, Ferrari 488 ve McLaren 720S modellerinin iki ana hedefleri olduğunu dile getirdikten sonra orta motorlu bir süper araba yapımının kar edinmek ve firmanın geleceğini güvence altına almak için neden ve nasıl bir katalizör olacağına dair açıklamalar yaptı.

Palmer “Ferrari’ye bakacak olursanız bizim fiyatlarımıza oranla biraz daha yüksek fiyat uyguluyorlar. Bunun sebebi bizim Vanquish modeliyle zirveye oynuyor olmamız. Asıl yapmamız gereken Vanquish ve Valkyrie arasında bir model üretmek” diyor. “Bu nedenle 200.000 sterlinin üzerinde 488’e rakip olacak orta motorlu araçlar üretmeyi düşünüyorum.”

Basit, değil mi? Hayır, değil. Palmer sorunun güvenilirlik olduğunu söylüyor. 488 modeline karşı bir model çıkarmaya çalışmakla, 70 yıllık bir mirasa ve marka cazibesine karşı çıkmış oluyorsunuz. Bu noktaya erişmiş birini pat diye aşağıya indiremezsiniz. Üstelik müşterileri de en iyisini yapıyor olduğunuza ikna edemezsiniz.

Palmer diyor ki; “McLaren iyi iş çıkarıyor ama 488’le rekabet edebilecek 720S modelini çıkarabilmek onlara 10 yıla mal oldu. Peki, nasıl güven kazanırsınız? İşi elinize alır ve en iyi orta-motorlu arabayı yaparsınız. Yani Valkyrie’yi. Ve şu da var, bunu yaparken F1 takımıyla da iş birliği içerisine girerek Adrian, Christian ve Red Bull’ın da güvenini kazanırsınız.”

“Tüm bu kabiliyetleri kullanarak Valkyrie 1 ve Valkyrie 2’yi yaparsınız. 1, yol için 2 ise pist için. Böylece orta-motorlu arabanızı üretmeden önce cazibeyi üzerinize çekecek bir ışık yakmış olursunuz. Ya uzun vadeli bakacaksınız meseleye, ya da birinci nesil aracınızı üretme fikrinden vazgeçeceksiniz. Çünkü bu yol oldukça meşakkatli bir yoldur. Ve biz de Valkyrie ile bu meşakkatli yola girmeyi göze alıyoruz.”

Peki tasarım yeni aracı Valkyrie’nin bariz kız kardeşi gibi konumlandırmaya yetecek mi?

“Sizin kuzeninize benzediğiniz kadar benzeyecek. Temelde bazı ortak model ip uçları olacak. DNA’sından bir şeyler. Umudum odur ki Valkyrie’nin tasarımında güzelliği üreten bir arka plan tasarım dilini yakalayabiliriz. Teknoloji olarak da kullanımda olan teknoloji olacak. Adrian’ın karakteri nedeniyle bir şeyler öğrenmek zorunda kalıyoruz, daha doğrusu yeniden öğrenmek.”

Adrian Newey (Red Bull F1’in teknik yöneticisi) Valkyrie’nin imza işlemi tamamlandığında orta motorlu süper araba üzerinde çalışacak mı? “Evet, anlaşma imzalamış değiliz ama çalışacağını farz ediyoruz. Bu alanda çalışmak için yeterli yer var, fakat onun da bu projeye canlılık katmasını istiyoruz. Modelin buna ihtiyacı var.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...