Astro : yapay zeka tabanlı e-posta düzenleyicisi

Date:

Sohbetçi posta düzenleyicisi

Astro’nun e-posta uygulamanıza bir sohbet arayüzü tıkıştırmaktan daha büyük hırsları var. Astro, tüm iş yazılımlarınızla konuşabilecek, varsayılan YapayZeka sistemi olmaya kararlı. Şimdilik e-posta uygulamanızla başlıyor fakat takviminiz, satış yazılımlarınız, görev yönetim takımınız, ve geride kalan ne varsa Astro’nun hedefinde olacak.

Fakat Astro kendisini başlangıç olarak Office 365 ve Gmail ile uyumlu çalışan sıradan bir e-posta uygulaması olarak tanıtıyor.  Astro için Mac ve iPhone’larda doğal bir e-posta sunucusu olmak sıradan bir şey. Fakat başkalarının sahip olmadıkları bu sıradanlığı doğru şekilde kullanmalı. Peki, başlayalım.

Astro, Apple’ın iki ana işlem platformunda yerleşik bir e-posta uygulamasıdır ve diğer çağdaş e-posta uygulamalarının yaptıklarını yapar : e-postalarınızı iki bölüme ayırır (Öncelikli ve Diğerleri) ve e-postalarınızı sonraki bir zamana kadar bekletmenizi sağlar. Uygulama e-postaların öncelik durumuna göre ayrılmaları için birleşik bir gelen kutusu, hatırlatıcı ve bir kaydırma arayüzü bulunur. Astro çoklu bulut depolama servislerinden eklemeler yapmanıza ve öncelikli gelen kutusu için bildirimler yerleştirmenize de imkan verir.

[irp posts=”10461″ name=”Viber’dan Gizli Sohbet” özelliği”]

Yalnızca bu özellikler dahi uygulamayı gözde kılıyor. Telefonlarda yalnızca çalışan, fakat Gmail ve Office 365 kullanıcılarını bunaltıcı dosya yığınlarıyla baş başa bırakmaktan başka işe yaramayan bir yığın uygulama var.

Girişimci firmanın (Zimbra, Asana, LinkedIn ve Google gibi firmalarda çalışmış elemanları istihdam ediyor) yapmak istediği şey temelleri çiviledikten sonra diğer e-posta uygulamalarının butonlar ve diğer tip kullanıcı arayüzü mevzularıyla üstesinden gelmeye çalıştıkları şeyleri yapay zeka kullanabilen bir sohbet botu ekleyerek yapmak.

Temel fikir şu : kendi filtrelerinizi oluşturmak ve önemli kişilerden oluşan kişi listenizi dikkatlice kaydetmek yerine Astro e-postalarınızı nasıl kullandığınızı seyredecek ve programın sohbet botu ihtiyaçlarınızı öngörmeye çalışacak. Ailenizden gelen e-postaları her zaman için gece saatlerine kadar bekletiyor musunuz? Astro bunu otomatik olarak yapmayı önerecek. Astro’ya eski postalarınızı silmesini söyleyebilir, ya da ertesi gün patronunuza e-posta atacağınızı hatırlatmasını isteyebilirsiniz. Hatta kişi listenizi tarayabilir ve size kimin kimi tanıdığının haritasını çıkarabilir (bazı özellik korumaları ile birlikte) böylece birileriyle temasa geçmek istediğinizde kişi listenizde tanıtımı yapılacak en iyi kişinin kim olduğunu görebilir.

Tabii bu bir fikir. Uygulama, teori kadar tutarlı olmayabilir. Astro’nun botu, herhangi bir önerisi olduğunda size nazikçe belirtir ve eğer ilgilenmezseniz, fazlasıyla umursamaz davranır. Bu yönüyle standart e-posta görevlerinizden ayrı bir uzayda gibi görünür.

Astro, Google, Microsoft ve Apple’dan bir nebze farklı özellik arz eder: çoklu yazılım platformları arasında çalışmayı hedefleyen program, G Suite, Office ve iCloud’dan farklı olarak her işi yapan galip yazılım olmaktan çok, bu platformlar arasında bir nevi yapıştırıcı olmayı amaçlıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...