Viber’dan “Gizli Sohbet” özelliği

Date:

Mesajlaşma uygulaması Viber’dan yazışmaları kendi kendine yok etme özelliği

Belki Viber’in ne olduğunu duymamış olabilirsiniz. 800 milyon kullanıcısı bulunan Viber dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi. Ve özellikle Asya, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika bölgelerinde daha yaygın olarak kullanılıyor.

[irp]

“Gizli Sohbet” ile mesajlaşmak daha güvenli

Kullanıcılarının gizliliği ve güvenliğini bir üst seviyeye taşımak isteyen Viber, “Gizli Sohbet” adını verdiği bir özelliği hayata geçiriyor. Bu özellik kullanıcıların önceden bir süre belirleyerek, gönderdikleri mesajları bu süre dolduğu zaman otomatik olarak silebilmelerine olanak tanıyor. Bu yılın başlarında tanıtımı yapılan “gizli mesajlar” özelliğine ek olarak “Gizli Sohbet” özelliği ile artık mesajların başka kişilere gönderilmesi engellenebilecek. Bu özellik iOS platformunda bir ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa haber gönderiyor ve Android’de ise ekran görüntüsü alınmasına tamamen engel oluyor. Viber’in standart mesajlaşma fonksiyonunda olduğu gibi, bu yeni özellik üzerinden gönderilen mesajlar da uçtan uca şifrelemeyle korunacak, ve dilerseniz mesajlara şifre koyarak başka kişilerce okunmasının önüne geçebileceksiniz.

 

Viber’in “Gizli Sohbet” özelliği önümüzdeki haftanın başlarında yayınlanacak olan bir güncellemeyle iOS ve Android kullanıcılarına sunulacak. Yayınlanacak olan bu güncelleme mesajlaşma dünyasında güvenlik ve gizliliğin ne kadar önemli bir hale geldiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

[irp posts=”3228″ name=”Viber görüntülü mesajlaşma uzantısını kullanıma sunuyor”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...