Audi, Q8 ve Q4 ile SUV yelpazesine iki yeni SUV ekliyor

Date:

Audi, Q8 ve Q4 ile SUV yelpazesine iki yeni SUV ekliyor

Ürün yelpazesinin en üstünde, Q7 ile aynı platform üzerine kurulacak olan Q8 SUV yer alıyor ancak daha sportif, tarzı yansıtan bir tasarım olacak. Ocak ayında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleşen Q8 Konsepti bize eğimli arka tavan çizgisine rağmen “yeterli boş alan” vaad eden yeni araçta ile karşımıza çıktı.

Konsept, 436hp’lik plug-in hibrid güç ünitesi ile sunuldu. Üretilecek versiyonunun, büyük olasılıkla, şu anda Q7’de bulunan 368hp e-tron güç ünitesine dayalı benzer bir seçeneği kullanması bekleniyor.

Audi Q4 crossover, diğer taraftan küçük Q3 SUV üzerine kurulacak ve yine SUV’dan daha çok coupe benzeri bir görünümü olacak. Öte yandan, Q4, Q2’den biraz daha büyük, Q3 ve Q5 arasında sportif bir versiyon olarak tanımlandı.

Audi, Q8 ve Q4 ile SUV yelpazesine iki yeni SUV ekliyor

Üretim, gelecek yıl başlayarak iki yeni Audi modeli (Q8 ve Q4) için planlanıyor

Fiyatlar henüz açıklanmadı, ancak sportif tarzdaki SUV’lara kıyasla biraz daha pahalı olması bekleniyor. Bu nedenle, Q4’ün fiyatı 35.000 Euro civarında başlayacak, ancak Q8’in fiyatı 65,000 Euro’dan başlayacak.

Audi, Q8’in gelecek yıl Slovakya’nın Bratislava kentindeki Alman üretici fabrikasında Q7’nin olduğu yerde üretileceğini açıkladı. Bu yüzden Q7’nin platformunu ve motorunun çoğunu paylaşacağı tahmin ediliyor. Bu arada, S4, 2019’dan itibaren Macaristan’daki Győr fabrikasında üretilecek.

Audi yönetim kurulu üyesi Dr Hubert Waltl, şirketin Q modeli serisini 2019 yılına kadar dört ila yedi arasında genişleteceğini ve şu an üçüncüsünün aksine satışlarının yarısını tamamlamasını beklediğini söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...